9 to 5

9 to 5

Kulturhuset Galaksen

08. nov 2023

kl 19.30

3500 VÆRLØSE

TEATRET GORGERNE PRÆSENTERER
9 TO 5 THE MUSICAL

Tumble outta bed and I stumble to the kitchen
Pour myself a cup of ambition
Yawn and stretch and try to come to life…

9 to 5 – The Musical er baseret på den ikoniske film fra 1980 med bl.a. Jane Fonda, Lily Tomlin og ikke mindst Dolly Parton som står bag en stor del af musikken. 9to5 havde sin Broadway-premiere tilbage i 2009 – og har siden været spillet over hele verden.

Vi befinder os i 70’erne, hvor vækkeuret ringer til en ny, lang arbejdsdag i Consolidated Industries. Sekretæren Doralee er træt af sin chefs tilnærmelser og søger støtte hos kollegerne – den nyansatte, forhenværende husmor Judy og den erfarne kontordame Violet. Efter lidt indledende gnidninger bliver de tre hurtigt gode venner og kommer sammen op med en vanvittig plan. De tre undertrykte medarbejdere gør oprør mod deres tyranniske og sexistiske chef ved at kidnappe ham og vil først slippe ham fri, når han har lovet alle på kontoret bedre arbejdsforhold.

9 to 5 byder på nye numre men også klassiske Dolly-hits, powerfulde solosange, store ensemblenumre, vittige dialogscener og en god historie. Men det er ikke kun sjov og ballade, for det gamle filmmanuskript var forud for sin tid, og vi forstår i dag at de tre modige 70’er kvinder udgør en stærk fortrop for MeToo-bevægelsen, og under overfladen berøres emner som selvtægt, ligestilling og solidaritet.

…Jump in the shower and the blood starts pumpin'
Out on the street the traffic starts jumpin'
With folks like me on the job from 9 to 5