Aco Bocina (duo)

Aco Bocina (duo)

Skrøbelev Gods

26. okt 2024

kl 20.00

5900 RUDKØBING

”ACO BOCINA”


En artist i ren verdensklasse!

”ACO BOCINA”
Begyndte at spille guitar da han var 9 år gammel og hans medfødte passion for mandolin førte ham til først at komponere musik til dette lille - men store instrument, og derefter til at spille det selv.

Siden sin ungdom har han rejst rundt i verden, enten som artist eller som første mandolinist i store orkestre.

Musikstil : "Fra Balkan til Andalusien, fra islam til Grækenland. Et musikalsk krydstogt langs Middelhavets kyster, efter gamle kurser plottet af sigøjnere." (Umberto Savolini Corriere DEL TICINO)

Denne sætning beskriver på en meget tilfredsstillende måde ACO BOCINA`S musik; og faktisk trækker kunstneren på den uendelige kreative arv i Middelhavets kultur, som han fastbinder til alt, der er overleveret fra oprindelsen for enhver tradition fra Østeuropa, påvirkningerne fra den balkanske kulturs måde at leve og tænke på bundet til den sigøjnerske og arabiske, gennem umindelige tider sammenbundet i det land, hvor han er født.

”ACO BOCINA”
bruger musik som middel til udbredelse af alle de kulturer, han kender, enten de der følger ham fra fødslen eller de der kommer meget langt væk fra.

Ved igen at lytte til de forskellige produktioner han har lavet, kan vi mærke at han har ændret sig i løbet af livet. I hans koncerter har han nuancer af jazz, blues eller rock, der samarbejdes med musikken fra Middelhavet / balkan og danner et eksplosivt og mageløst mix. ”ACO BOCINA” har altid hævdet, at ved at respektere og adoptere det gode, der findes i alle menneskers kultur, uden intolerance og fordomme, kunne vi endelig leve i fred.