Ameli Dot

Ameli Dot

Musikhuset

29. okt 2024

kl 18:30

8000 Aarhus C

Gå ikke glip af denne unikke stemme, når Ameli Dot besøger Musikhuset i efteråret.

I foråret 2022 udgav Ameli Dot sin debutsingle ”Hanging With Myself”, der gik nr. 1 på den danske airplaychart. I 2023 var sangeren med den unikke stemme været med som support for Benjamin Hav på hele landets spillesteder, med højdepunkter som Djurslands Bank Arena i Aarhus og Royal Arena i København. Senest har hun turneret Danmark rundt med sit band, og udgivet sit debutalbum ’The Truth’.

Ameli Dots særlige lydunivers bevæger sig flydende gennem soul- og indiepop, og hendes tekster har et glimt i øjet, samt eksperimenterende produktioner, der skal få folk til at undre sig og reflektere. Da Ameli Dot udgav debutsinglen ”Hanging With Myself” havde hun ikke i sine vildeste fantasi troet, at sangen ville få den succes, som den har opnået. Den gik nemlig nr. 1 på den danske airplaychart og var derfor – i en lang periode – den mest spillede sang på dansk radio. Singlen landede dertil en plads på Bands of Tomorrows liste over ”De 25 bedste danske sange” med udtalelsen ”Hendes lyd er international og det kunne ligeså godt have været en kæmpe stjerne fra USA eller England, der havde lavet dette hit. (...) Hun er artist med et glimt i øjet og det elsker vi hende for”.

I juni 2023 udkom debut-EP’en ’Monday Of My Life’, med radiohits som “Drunk” og “Machete”, hvor Ameli Dot endnu en gang viser sine evner som sangskriver frem og giver folk relaterbare tekster i øjenhøjde. I oktober udkom singlen ”Work It Out”, som blandt andet blev luftet på de helt store scener i Danmark, da Ameli Dot var med som support på Benjamin Havs ’BIG SHOW!’ tour. Seneste udspil fra den alsidige artist er hendes debutalbum ’The Truth’, som publikum blandt andet har kunne opleve live på hendes nyligt afsluttede Danmarkstour. Albummet fik ligeledes flotte ord og fire stjerner med sig på vejen fra GAFFA.

Når hovedet lod sig drømme ind i musikkens verden var det de stærke og bramfrie sangerinder, der tændte en rebelsk ild i Ameli Dot og gav hende modet til at stå op for sig selv og finde sin styrke. Formålet med musikken er at give folk noget at samles om, men samtidigt at kunne stikke til folk med en tilpas mængde seriøsitet og humor, der giver lytteren stof til eftertanke.

Live fra scenen, såvel som i indspilningerne, er sangene er ikke skrevet til et bestemt segment af befolkningen, men derimod alle. Lige fra dem som står helt oppe foran scenen og skråler med, til dem på de bagerste rækker, der svajer til melodien. Det er dyrkelsen af skævheden og et opgør med opfattelsen af det perfekte og det uperfekte, som driver Ameli Dots lydunivers, hvor der er plads til alt.