Animals

Animals

Musikhuset

27. feb 2025

kl 18:30

8000 Aarhus C

Gå ikke glip af denne gribende forestilling, inspireret af George Orwells univers, som afspejler verdenen rundt omkring os i dag

Hvad skete der 50 år efter på Dyrenes Gård?
Forestillingen er et ”Spin off” af Orwells verdensberømte roman Animal Farm / Kammerat Napoleon. I over et halvt århundrede har grisene haft absolut magt i dyrenes samfund og har opbygget et falsk demokratisk system. Et oprør ledet af fårene skaber en trussel mod regeringen. Modsvaret er en systematisk jagt på og endelig tilintetgørelse af oprørerne udført af statens hundepatruljer.

To unge, et får og en hund, gennemlever på hver sin måde revolutionen. Undervejs opdager de, at deres venskab har udviklet sig til noget dybere. Til noget, alle de andre betragter som unaturligt.

Fire kvinder iført effektfulde dyremasker, skabt af Katrine Karlsen, fortæller en bevægende historie om magtmisbrug, diskrimination og forfølgelse – og om en ung forbudt kærlighed imellem to dyr af forskellig race.

Internationalt prisvindende dramatiker, instruktør og scenograf
Giacomo Ravicchio har skrevet og iscenesat med sit velkendte, smukke og overraskende billedsprog, hvor masser af hjertevarme scener og humoren får plads midt i det alvorlige tema. Med sit stærke dramatiske værk belyser han, kunstnerisk og med en særlig magiske realisme, aktuelle globale konflikter og minder os om demokratiets skrøbelighed.

ANIMALS er en vigtig forestilling til tiden. Den advarer unge som ældre mod totalitære regimer, der forhindrer mennesker i at udtrykke sig og leve, som dem de er.

Den vækker mindelser om grufulde kapitler i verdenshistorien og den viser os, at overalt på kloden gentager det sig igen og igen. Den minder os om at værne om menneskers grundlæggende ret til at leve frie liv og at udtrykke sig frit uden undertrykkelse, diskrimination og forfølgelse.

Med sit unikke og billedrige scenesprog er forestillingen et nyt bud på aktuelt teater til både voksne og unge. Uanset om salen er fuld af et traditionelt blandet publikum eller udskolings- og gymnasieelever, brænder billederne fra forestillingen sig fast på nethinden og ind i hjerterne.