Annas Dollhouse - CD til udlevering

Annas Dollhouse - CD til udlevering

Det Kgl. Teater - Gamle Scene

06. okt 2024

kl 19.01

1017 KØBENHAVN K

Benjamin Koppel Annas Sang - Bogkoncert med Susse Wold og Lyngby Taarbæk Symfoniorkester

Benjamin Koppels debutroman Annas sang er en bog fyldt med musik, så hvad er mere nærliggende end at inddrage et helt symfoniorkester til en fantastisk bogkoncert, sammen med Benjamin Koppel Quartet, sangerinden Frederikke Vedel og ingen ringere end Susse Wold, der læser uddrag af bogen.

Familiekrøniken Annas sang, der bygger på Koppels grandtante Annas næsten 100-årige liv, har taget både læsere og anmeldere med storm. Samtidig med bogen udkom også ni sange inspireret af Annas liv. Anders Koppel stod bag strygerarrangementerne på albummet, og han har også arrangeret musikken for et helt symfoniorkester til denne koncert.

Musikken

Benjamin og Annas mange samtaler inspirerede ikke bare til romanen Annas sang, men også til et musikalsk værk Annas Dollhouse, hvor Benjamin har videregivet historierne til sangerinde og tekstforfatter Cæcilie Norby, der har poetiseret Annas fortællinger og sat tekst til Benjamins sangcyklus, der består af de ni sange, som udkom samtidig med bogen.

Under Copenhagen Jazz Festival 2022 blev Annas Sang fortolket af sangerinde og musicalstjerne Frederikke Vedel, som også denne aften vil føre os ind i Annas verden, akkompagneret af Benjamin Koppel Quartet og Symfoniorkester.

Bogen

Martha Prisen 2023 · Årets Forfatter Plusbog · Læsernes Bogpris 2023 · Mofibo Awards 2023

Benjamin Koppels debutroman Annas Sang har rørt anmeldere og læsere over hele landet og har høstet et hav af priser!

Bogen er en familiekrønike, der i høj grad bygger på Benjamin Koppels tante Annas vanskelige og dramatiske liv, som hun nåede at fortælle ham om i en række samtaler i sine sidste leveår. I bogen hedder hun Hannah Koppelman, og hun vokser op i København i en jødisk emigrantfamilie med en drøm om at blive musiker som sine fire brødre. Hun bliver optaget på konservatoriet og forelsker sig idealisten Aksel. Men i den jødiske familie er slægtens ære og de stolte traditioner afgørende, og forældrene forventer, at Hannah gifter sig med en mand af en fin, fransk familie.

Annas historie er en medrivende fortælling om pligt, social kontrol, ensomhed, forfølgelse og krig, men også om kunst, ukueligt livsmod og den alt-overvindende kærlighed - også den til musikken.

Glæd dig til en bogkoncert hvor Susse Wold læser passager af romanen, mens musikken flettes ind og publikummet tages med bag scenen til den helt store litterære overraskelse, den uhyre anmelderroste bestsellerroman; Annas Sang.

Line up:

Susse Wold: Fortæller
Frederikke Vedel: Vokal
Benjamin Koppel: Saxofon
Søren Møller: Piano
Jesper Bodilsen: Bas
Morten Lund: Trommer, Lyngby - Taarbæk Symfoniorkester