AROOJ AFTAB

AROOJ AFTAB

Store VEGA

12. nov 2024

kl 20.00

1674 KØBENHAVN V

Arooj Aftab gæster VEGA med nyt album

Den Grammyvindende sanger og komponist, der har optrådt på bl.a. Syd For Solen og Roskilde Festival, præsenterer sangene fra sit nye album ”Night Reign” den 12. november i Store VEGA.

Med en kompromisløs fusion af jazz, kompositionsmusik, hindustani (klassisk indisk musik) og ghazal (Indiens og Pakistans svar på blues) har Arooj Aftab det seneste årti skabt sig et internationalt navn og som den første pakistaner vundet en Grammy (for sangen "Mohabbat" i 2022).

Hendes musik bygger bro mellem gamle lokale traditioner og moderne sangskrivning og skaber et rum, hvor fortid og nutid ubesværet sameksisterer og starter nye musikalske samtaler. Og snart åbner hun et nyt kapitel i sin karriere, når hun den 31. maj udsender sit fjerde soloalbum ”Night Reign”. Et album som The Guardian beskriver som ”mesmerising” og Pitchfork kalder ”boundary-breaking” og hvis første single ”Raat Ki Rani” allerede er landet d. 18. april.

”Natten er min største inspirationskilde”, udtaler hun om albummet. I nattens rolige øjeblikke er der plads til både heling, begær, ly og kærlighed. Mørket løsner hæmningerne og inviterer til nye måder at leve på, og natten giver plads til leg og undersøgelse. Det samme gør Arooj Aftabs stemme, hvis rækkevidde og intensitet komplimenterer solnedgangen. Albummet indeholder både nye kollaboration fra navne som Cautious Clay, Moor Mother og Chocolate Genius, såvel som fra gamle venner i form af Petros Klampanis og Maeve Gilchrist.

”Night Reign” afviger tydeligt fra tradition og genopfindelse af forfædrenes musik. Det er en refleksion af Aftabs 15 år i New York City og hendes ublu forpligtelse til at forblive tro mod sig selv. Med åbenhed, ærlighed og snilde lader Aftab os komme endnu tættere på. Det er et skridt væk fra – men stadig med bevidstheden om – den sorg og det tab, der inspirerede hende til sit Grammyvindende album ”Vulture Prince” (Verve/New Amsterdam, 2021). På ”Night Reign” indtager hun en rolle som besynger af hverdagens muligheder, stilheden og livsændrende kærlighed.

Arooj Aftab har været en flittig musikalsk gæst herhjemme de seneste år med koncerter på Syd For Solen, Roskilde Festival, Hotel Cecil og Resonator Festival. Nu får hendes danske fans igen muligheden for at nyde hendes unikke musikalske nærvær, når hun præsenterer sangene fra sit nye album den 12. november i Store VEGA.