AUTECHRE

AUTECHRE

Store VEGA

06. okt 2024

kl 20.00

1674 KØBENHAVN V

De britiske elektroniske pionerer Autechre indtager København.

Autechre – der består af de to britiske producere Rob Brown og Sean Booth – har siden starten af 90’erne stået i front for den grænsesøgende, elektroniske musik på ikoniske Warp Records sammen med bl.a. Aphex Twin. Den 6. oktober indtager duoen Store VEGA.

Efter mere end 35 år og 14 studieudgivelser har Manchester-duoen perfektioneret et udtryk mellem analog hardware-produktion og programmering, hvilket har ledt til en monumental lyd, der sammensmelter det digitale og det menneskelige i deres live performances.

Med rødder i den hårdtslående techno og electro fra rave-scenen i England har Autechre afsøgt euforisk ambientmusik, komplekse hip-hop breaks, glitch og abstrakt IDM – ofte i bare en enkelt produktion.

Sideløbende med deres seneste studiealbum SIGN og PLUS har duoen udsendt en række liveoptagelser under navnet AE_LIVE, samt den anmelderroste NTS Sessions 1–4, der demonstrerer en konstant nysgerrighed og et levende musikalsk system, der – fyldt med referencer til basmusikkens revolutionære potentiale som undergrundsgenre og pakket som fysisk omfavnende live-sæt – gør Autechres tilstedeværelse til et helt unikt og ubestemmeligt musikalsk fænomen, der kun kan beskrives som… Autechre.

For første gang siden deres optræden i DR Koncerthuset i 2016 vender Rob Brown og Sean Booth tilbage til Danmark for at give koncert i mørket af Store VEGA den 6. oktober 2024.