AVI KAPLAN

AVI KAPLAN

Pumpehuset

11. sep 2024

kl 20.00

1554 KØBENHAVN V

Grammy-vindende supersanger gæster Aarhus og København med sine smukke folksange

Avi Kaplan giver koncert 10. og 11. september i Aarhus og København med sangene fra solodebuten ”Floating on a Dream”.

Det er ikke hver dag, man kan opleve en tredobbelt Grammy-vinder i levende live. Men til efteråret har koncertgængere herhjemme muligheden, når amerikanske Avi Kaplan giver koncert i Aarhus og København.

Fra 2011-2017 var Avi Kaplan en del af vokalgruppen Pentatonix, hvor hans dybe og udtryksfulde bas var en hjørnesten i bandets succes. De brød igennem efter en sejr i a cappella-sangkonkurrencen/tv-programmet ”NBC's The Sing-Off”, solgte over seks millioner album og hjemtog tre Grammy-priser, heriblandt for ”Best Country Duo/Group Performance” for deres cover af Dolly Partons ikoniske ”Jolene” – featuring Dolly herself!

I 2017 forlod Avi Kaplan det succesfulde projekt. Han flyttede til Nashville og udgav den Nick Drake-inspirerede single ”Fields and Piers” under pseudonymet Avriel & the Sequoias, der udstak en helt ny retning for hans karriere.

På egen hånd dyrker Avi Kaplan således et mere søgende og eftertænksomt udtryk, hvor klassiske amerikanske musiktraditioner som country, folk, bluegrass og soul nyfortolkes i intime og himmelstræbende sange – altid med Kaplans udtryksfulde vokal i centrum. Hans stærke personlige udtryk er både blevet sammenlignet med Fleet Foxes og legenden David Crosby.

Efter flere års arbejde udkom Avi Kaplans første album i eget navn i foråret 2022. ”Floating on a Dream”, som det blev navngivet, er produceret af Shooter Jennings, der – udover at have arbejdet med bl.a. Brandie Carlile, Duff McKagan og Marylin Manson – også er søn af outlaw country-ikonet Waylon Jennings. Resultatet er et smukt, følsomt og stemningsfuldt album, der balancerer formfuldendt mellem respekt for USA’s dybe musikarv og melodisk fængende moderne sangskrivning.

Avi Kaplan gæstede Danmark i 2020, hvor han optrådte for et stopfyldt Lille VEGA. Nu vender han endelig tilbage til vores breddegrader, og i denne omgang kan hans danske fans se frem til to koncerter: tirsdag den 10. september på Voxhall i Aarhus og dagen efter, den 11. september, i Pumpehuset i København.