AWAY

AWAY

Musikhuset

06. sep 2024

kl 18:00

8000 Aarhus C

Aarhus Symfoniorkesters huskomponist og hans medskyldige nedbryder grænserne mellem tid og rum, lyd og liv, i et nyt storværk, som vækker orkestrets mangeårige byhistorie til live i salen.

Kan man høre tiden? Det kan man i AWAY – en rejse i tid, sted og lyd! Kom med tilbage til Aarhus Symfoniorkesters fødsel – helt bogstaveligt: Komponisterne Allan Gravgaard Madsen og Morten Riis har skrevet et jubilæumsværk til Aarhus Symfoniorkester, hvor publikum kan opleve det oprindelige orkesters lyd – og de oprindelige koncertsteder.

Oplev autentiske klanguniverser fra unikke Aarhus-lokationer som Aarhus Teater, Aarhus Domkirke og Marselisborghallen.

Hele foråret har de nemlig arbejdet på at genskabe symfoniorkestrets originale lyd i dets originale omgivelser. Nu sætter de lærredet og højttalerne op i Symfonisk Sal og tager dig med rundt i Aarhus og tilbage i orkestrets historie.

Derfor kan du både se og høre, hvordan orkestret lød i sine spæde dage, mens du sidder mageligt i Symfonisk Sal. På scenen har orkestret sin nutidige besætning, og optagelser og livemusik fletter sig sammen, når klangen af 1935 og 2024 blander sig med hinanden i AWAY.

Dirigent
Geoffrey Paterson

Værk
A. G. Madsen & M. Riis
AWAY

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester