Bess Atwell (UK)

Bess Atwell (UK)

Ideal Bar

21. sep 2024

kl 20.00

1674 KØBENHAVN V

En lyrisk odyssé med Bess Atwells musikalske rejse gennem selvet

Den Brighton-baserede kunstner Bess Atwell udkom i slutningen af 2023 med singlen “Sylvester”, der personificerer en indre spænding mellem ønsket om at være en kilde til glæde for dem, vi elsker, og den efterfølgende utilfredshed og ensomhed, som disse forsøg også kan medføre.

Kort efter indspilningen af nummeret fik Atwell diagnosen autismespektrumforstyrrelse, hvilket medførte en bølge af bekræftelse for hende både personligt og kunstnerisk.

Med sine egne ord fortæller Atwell:
"Sylvester er en figur, jeg skabte på en familieferie som barn for at få mine forældre til at grine. Det er en sang, der primært handler om familie, de roller, vi spiller for at bevare freden, og ønsket om en mere ægte form for forbindelse. Relationelle dynamikker har ofte føltes som en forestilling for mig, hvilket har fået mig til at føle mig ensom og meget bevidst om, at vi for det meste bare går igennem bevægelser af forbindelser."

Med udgivelsen af albummet Already, Always blev Bess Atwells budskab som sangskriver samtidig fuldt udfoldet og markerede hende som en af Storbritanniens mest sikre unge stemmer.

Med sit efterfølgende album fra 2022 Already, Rearranged indfanger Atwell sin klassiske krystallinske vokal og rå lyriske dybde med en mere elektronisk klang, hvor man som lytter drages med på en følelsesmæssig rejse, der med synthesizeren og bassen kan mærkes helt inde i hjertet.

I starten af 2024 er Atwell også udkommet med singlen “Release Myself”, som i samklang med “Sylvester” indfanger kunstnerens følelsesmæssigt ladede udforskninger af personlige erfaringer og kompleksiteten i menneskelige relationer i hendes mere klassiske singer-songwriter stil.