Billeder fra ekstremer

Billeder fra ekstremer

Københavns Højskoleforening

26. sep 2024

kl 19.30

2720 VANLØSE

Kom til foredrag med Bo Belvedere Christensen – bjergbestiger, fotograf og forfatter.

I dette foredrag fortæller bjergbestiger og fotograf Bo Belvedere Christensen om sin søgen efter smukke, dramatiske og fortællende billeder på nogle på nogle af de mest spændende ekspeditioner, han har deltaget i. Ofte har Bo hele tiden måttet være lidt foran sine kammerater, for at være parat, når de spændende situationer opstår elller de mest interessante og smukke steder nås.

Foredragsholderen fortæller om og viser billeder og video fra bl.a. Mount Everest og andre af verdens over 8000 meter høje bjerge – fra ekspeditioner til hidtil ubestegne bjergtinder samt steder han nåede som en af de første danskere.

Ind imellem er Bo havnet i brændpunktet for nogle af de mest dramatiske begivenheder bjergverdenen kan fortælle om, og har dokumenteret de tragiske begivenheder ud over at hjælpe til i kritiske situationer. Han kan således på første hånd fortælle om dramaet på Mt. Everest i 1996, som er beskrevet i et utal af bøger og om hvilket, der er produceret adskillige TV dokumentarer samt biograffilm.

Bo har leveret billeder til bøger, aviser og artikler, men har også optaget video til film på DR, TV2 og sågar amerikanske kanaler.

Ved foredraget vil du også kunne bese nogle af de mange bøger, som Bo har skrevet og fotograferet billeder til.