Billy's Violence

Billy's Violence

Musikhuset

14. jun 2023

kl 17:30

8000 Aarhus C

Vær med, når Musikhuset åbner årets ILT Festival, der bringer masser fed teater til Aarhus

Musikhuset åbner ILT Festival med forestillingen Billy´s Violence. En forestilling, der følsomt omskriver ti af Shakespeares klassikere til voldsomt kærlige og intime dialoger, der sætter kvinden i fokus og fratager tragedierne enhver historisk reference og anekdotiske indhold. Romeo & Julie, Kong Lear og Othello er tre af de ti tragedier, som forestillingen udforsker for at finde ud af, hvordan vi anskuer vold som et underholdende element i dag.

Forestillingen Billy´s Violence præsenteres i et samarbejde mellem ILT Festival og Musikhuset Aarhus. ILT trækker noget af det bedste og mest spektakulære scenekunst fra hele verden til Aarhus, og byder på oplevelser og overraskelser for alle i både teatersale og på gadeplan. Oplev en skøn blanding af fysisk teater, installationer, klassisk drama, dans, dukketeater, musik – og teaterkoncerter og storslående udendørs gadeforestillinger.  

Ti Shakespeare-klassikere

Shakespeare er verdens mest læste og opførte forfatter og alligevel er mange af hans tragedier praktisk talt umulige at opføre netop på grund af deres grusomhed, racisme og kvindehad. En voldsom brutalitet, Shakespeare benyttede sig af for at lokke publikum ind i sit teater og væk fra Londons gader, der dengang var fyldt med henrettelser, hundekampe, kvindeafbrændinger og vold.

"Quentin Tarantino er en kordreng i forhold til den rene brutalitet Shakespeare fremkaldte."
Instruktør Jan Lauwers

Vær opmærksom på, at forestillingen er med engelsk/spansk tale og engelske overtekster.

Forestillingen frarådes børn under 16 år.

Byen arbejder sammen om ILT

ILT er en international teaterfestival, der bringer noget af den bedste og mest spektakulære scenekunst fra hele verden til Aarhus. Festivalen finder sted fra den 14. -18. juni 2023. Bag festivalen står en række af byens bedste scener. ILT arrangeres af Aarhus Teater, Svalegangen og Teatret Gruppe 38 i samarbejde med Musikhuset, Bora Bora, Teater Katapult, Teater Refleksion, Teaterhuset Filuren, Åbne Scene/Godsbanen og andre lokale samarbejdspartnere.  

Du har mulighed for at købe billet til de enkelte forestillinger eller købe et festivalarmbånd og opnå rabat på flere forestillinger.

Læs mere om ILT her