Caledonian Crossroads

Caledonian Crossroads

Musikhuset

23. jan 2024

kl 18:30

8000 Aarhus C

Kom med på musikalsk rejse til det skotske højland, når Randers Kammerorkester og Aarhus Jazz Orchestra endnu engang præsenterer koncerten Caledonian Crossroads.

Med på scenen er den prisvindende skotske folkesangerinde Claire Hastings og dirigent David Riddell, der selv er født og opvokset i Skotland.

Klassisk musik, bigbandjazz og skotsk folkemusik forenes i storslåede arrangementer af skotske viser og helt ny musik komponeret af David Riddell, dirigent og leder af Randers Kammerorkester, og hans søn John Riddell, trommeslager i Aarhus Jazz Orchestra. Det er far og søn, der har udviklet koncerten sammen, og når de fortæller om deres fælles projekt er det med lys i øjnene og en glæde over at få mulighed for at præsentere den skotske folkemusik i helt nye rammer.

Caledonian Crossroads kunne opleves for første gang i juni 2022, og her blev musikken mødt af begejstrede publikummer og stående applaus. Nu ser begge orkestre frem til endnu engang at begejstre publikum med koncerten i Musikhusets Rytmiske Sal.

En fortælling om kærligheden til Skotland
Caledonian Crossroads udspringer af en far og søns fælles musikalske ophav, som de har delt siden Johns barndom; Davids opvækst i det skotske højland, Johns barndomsminder om de magiske bjerge på den anden side af havet og den skotske kultur og hjertevarme. Med David Riddells egne ord bliver koncerten ”inspirerende, følelsesladet og monumental”.

Claire Hastings er kendt for sin evne til at fortælle historier gennem sin musik og optræder verden over med en blanding af egne numre og mere traditionel skotsk folkemusik. Til koncerten vil man opleve, hvordan hendes smukke klang flettes ind i den storladne musik fra Aarhus Jazz Orchestra og Randers Kammerorkester og forstærker de mange fortællinger, der udspringer af den skotske musiktradition.

Claire Hastings
Claire Hastings er en skotsk sangerinde og sangskriver med base i Glasgow. Hun er i særdeleshed kendt for sit musikalske virke indenfor skotsk folkemusik og for sin naturlige klang og evne til at fortælle historier, når hun synger. I 2015 blev Hastings kåret til Scotland’s Young Traditional Musician of the Year af BBC Radio og har siden da rejst i Europa, England og New Zealand som soloartist og med band.

Randers Kammerorkester
Randers Kammerorkester er Danmarks eneste permanente professionelle kammerorkester. Orkestret spiller hvert år omkring 110 koncerter i hele Danmark – herunder orkester- og kammerkoncerter, børnekoncerter og operaforestillinger. Sammen med regelmæssige transmissioner i Danmarks Radio, en lang række udgivelser og workshops har orkestret markeret sig som en vigtig institution i det danske musikmiljø.

Aarhus Jazz Orchestra
Aarhus Jazz Orchestra er et professionelt bigband og består af nogle af de bedste musikere på den danske jazzscene. Aarhus Jazz Orchestra høster gode anmeldelser i både ind- og udland og har ved flere lejligheder været nomineret til – og vundet – en Danish Music Award. Gennem årene har orkestret blandt andet arbejdet sammen med internationale solister som Kurt Elling, Jamie Cullum og Eliane Elias.