CANNONBALL 2024 - PARTOUT

CANNONBALL 2024 - PARTOUT

K.B. Hallen

27. sep 2024

kl 14.59

2000 FREDERIKSBERG

Cannonball 2024 er klar med programmet og tilføjer bl.a. Psyched Up Janis, Lydsyn og Skullclub til plakaten

Den rendyrkede rockfestival Cannonball indtager K.B. Hallen til september og nu er de sidste brikker i programmet faldet solidt på plads. Publikum kan opleve et højkvalitativt program bestående af internationale rocknavne som The Dandy Warhols, The Black Angels, Danko Jones, Ten Years After, Phil Campbell And The Bastard Sons, Massive Wagons og fire formstærke danske rockacts i form af Psyched Up Janis, Lydsyn, Skullclub og Superloader feat. Johan Olsen fra Magtens Korridorer samt et skud svensk powerpunk fra The Headlines.

"Med de seneste tilføjelser til programmet rammer vi en nerve af punket, rebelsk og psychrocket energi, som er et spejl af storbyens svedige puls. Cannonball 2024 kommer nu i mål med den maksimale kvalitetsfest til den minimale billetpris, som har været ambitionen og udfordringen fra starten", udtaler arrangørerne Erling Daell og Frederik Schnoor.

Psyched Up Janis til Cannonball 2024 – eneste københavnershow i efteråret 2024
Psyched Up Janis har netop været på 30-års jubilæums turné i foråret 2024, som de afsluttede på Store Vega med to succesfulde koncerter. Nu er bandet klar til en ekstra omgang i manegen, når de gæster Cannonball 2024 i K.B. Hallen den 28. september, som bliver gruppens eneste København koncert i efteråret. En unik mulighed for alle fans af det skelsættende danske band og dem, som endnu ikke har oplevet dem live.

"Der er masser af gode heavy- og metalfestivaler i Danmark. Vi er selv inkarnerede rockfans og ville gerne fyre den af på en rendyrket rockfestival. Da vi ikke kunne finde lige dén festival, besluttede vi os for at lave den selv!", siger medarrangør Erling Daell og tilføjer:
"Festivalen bliver et nyt fristed for hårdtpumpet rock 'n' roll, som lugter af garage, psych og anarkistisk energi. Cannonball 2024 er en rockfestival med plads til alle, der vil have blæst hovedet igennem af solid, håndspillet rock. Men der skal også være en gennemført stemning. Vi kan godt lide noget lir, og derfor byder Cannonball 2024 også på udstillede "muskelbiler", rodeotyr, flippermaskiner, rockmerchandise, en fotoudstilling – og selvfølgelig masser af fadøl og foodtrucks, så rockfans kan holde sig kørende igennem festlighederne."

LINE UP CANNONBALL 2024
27. september: The Dandy Warhols, The Black Angels, Ten Years After og Lydsyn og The Headlines.
28. september: Psyched Up Janis, Danko Jones, Phil Campbell And The Bastard Sons, Massive Wagons, Skullclub og Superloader feat. Johan Olsen (Magtens Korridorer).

LÆS MERE OM ÅRETS BANDS HER

The Dandy Warhols
Stilikonerne The Dandy Warhols fra Portland, Oregon er albumaktuelle med "Rockmaker", der udkommer den 15. marts. Bandets unikke alternative rocklyd, som blander neopsych og garage, har været i høj kurs siden gennembrudssinglen "Bohemian Like You" blev et verdenshit omkring årtusindskiftet. De har gennem karrieren udgivet 11 albums og spillet på nogle af verdens største festivaler som Glastonbury, Lollapalooza og Coachella. Det er en stor glæde at kunne præsentere The Dandy Warhols på Cannonball 2024.

Ten Years After
Det legendariske engelske bluesrockband Ten Years After spillede på Woodstock i 1969 og skulle have gæstet Danmark i 2021 på Kun For Forrykte Festival, men koncerten blev som mange andre bremset af covid-19. På trods af at Alvin Lee ikke er i front længere, stiller Ten Years After med et særdeles stærkt hold af musikere. Besætningen tæller de to originale medlemmer Chick Churchill (keyboard) og Ric Lee (trommer) samt bassisten Colin Hodgkinson (Spencer Davis, Charlie Watts, Whitesnake) og den fantastiske guitarist og sanger Marcus Bonfanti, som i den grad løfter arven fra Alvin Lee. Forvent musiske milepæle som "I'd Love To Change The World", "Love Like a Man" og "I'm Going Home."

The Black Angels
Psychrock-bannerførerne The Black Angels fra Austin, Texas har siden 2018 to gange væltet Store Vega og Den Grå Hal og nu får de en endnu større københavnsk arena at boltre sig på. Bandets hypnotiske shoegaze-fuzzrock henter både inspirationer fra med-texanerne The 13th Floor Elevators, Black Rebel Motorcycle Club og The Velvet Undergrounds eksperimenterende rock. The Black Angels har i øvrigt en dansk vinkel – de har indspillet en coverversion af The Raveonettes' "My Tornado." Der er lagt i kakkelovnen til en kæmpe oplevelse i optimale rammer, når bandet nedsmelter Cannonball 2024.

Psyched Up Janis
Bandet består af de to stiftere, Sune Rose Wagner (også kendt fra The Raveonettes) og Jakob Krogh Jørgensen samt af Jesper "Yebo" Reginal. Psyched Up Janis slog sig fast som et af Danmarks bedste livebands i '90erne, hvor de nåede et hav af koncerter i Danmark, resten af EU og USA. De spillede på legendariske steder i USA. som CBGBs (New York), The Troubadour (L.A.) og Bottom of the Hill (San Francisco). De har været på flere Europa-turneer. Derudover er de det eneste band nogensinde, der har spillet på Roskilde Festival 6 år i træk, 1994-1999. Efter 1999 har Psyched Up Janis kun optrådt i jubilæums-sammenhænge da bandet blev 15 år, 20 år og senest i forårets 30-års jubilæumsturné. Det er således et prominent og sjældent oplevet band, der gæster Cannonball 2024.

Danko Jones
Albumaktuelle Danko Jones fra Canada er kendt som kongerne af feststemt, hårdtpumpet rock'n'roll, og det bliver uden tvivl en heftig koncert i K.B. Hallen. Byd velkommen til et tremandshold dedikeret til fængende melodier og livsbekræftende højoktan-punkrock. Bandet blev dannet i Toronto i 1996, og undervejs har de udgivet 11 meget anmelderroste albums. Drevet af en DIY-punkrock-ånd og inspireret af den elektrificerede rock'n'roll har de opbygget en stor international fanbase. De er derfor blevet et af de mest anerkendte livebands indenfor deres genre og selvskrevne på Cannonball 2024.

Phil Campbell And The Bastard Sons
Den walisiske guitarist Phil Campbell har skrevet sig ind i rockhistorien som leadguitarist i Motörhead fra 1984 og frem til bandets opløsning i forbindelse med frontmand Lemmy Kilmisters død i 2015. Herefter samlede han bandet Phil Campbell and the Bastard Sons, der udover ham selv består af hans tre sønner Todd, Dane og Tyla samt sangeren Neil Starr. De seneste år har de oplevet stor succes på festivaler over hele verden. Udover eget materiale lufter de også en håndfuld Motörhead-klassikere som "Born to Raise Hell", "Rock Out" og "Ace of Spades." Cannonball 2024 er bandets første show i København!

Massive Wagons
Efter en beskeden start for knap 15 år siden som et pub-band fik de engelske hardrockere vind i sejlene i 2018 med en 16. plads på den engelske hitliste med albummet "Full Nelson", et hit i form af "Billy Balloon Head" og turnéjobs for Status Quo, The Dead Daisies og The Wildhearts. Lancaster-kvintetten har fødderne solidt plantet i den engelske rocktradition og er inspireret af The Darkness, The Answer og Slade og vil være et hit for fans af britisk rock'n'roll med masser af charme, humor og fandenivoldsk groove.

Lydsyn
Lydsyn er klar til at bringe deres højspændte rockshow på landevejene i efteråret 2024 og arbejder i øjeblikket på deres næste album i det legendariske Sweet Silence studie, hvor de har valgt den hårde vej. Numrene er endnu mere kontante end debutpladen. Der er skruet op for den hårde rock og ned for de psykedeliske tendenser. Lydsyn er en tight spillende power trio, dedikeret til en ren analog lydoplevelse, fri for backing-tracks, klik, samples, auto-tune, og "alt det andet pis," som de selv udtrykker det. Koncerterne er ikke gennemkoreograferede shows, men unikke rockkoncerter, der kan gå alle veje, afhængig af stemning, sted og publikum. Power-trioen består af Uffe Lorenzen (Baby Woodrose, Spids Nøgenhat) på guitar og vokal, Palle Demant (Hjortene/The Sledge) på bas, og Jens Eyde på trommer.

Skullclub
Skullclub leverer søens bedste mix af folk, sing-along rock'n'roll, søsyg punkrock og hardcore, som altid med et glimt i øjet og nu tilsat et ordentligt skvæt af metal, der kan få selv det stiveste træben til at stampe i takt. Der garanteres en generøs overhaling, når bandet skruer op og giver los. Festen er sikret og underholdningen hjemme, for der er masser af vederstyggeligheder at besynge og øresønderrivende omkvæd at skråle med på, når Skullclub river den ene sømands-hymne ud af de forrevne skjorteærmer efter den anden. Med deres nye album 'Kaptajn Overdrive' og deres stærke bagkatalog sætter Skullclub alle sejl til og leverer en maritim rock'n'roll fest af de helt vilde med både banjo, rock'n'roll spade, en heftig gyngende rytmegruppe og ikke mindst den karismatiske forsanger Troels Bjorholm, der spyer sine lyriske eder og forbandelser ud til højre og venstre på en særdeles arrig og engageret facon.

Superloader feat. Johan Olsen
Superloader er et musikalsk powerhouse, der henter inspiration fra grunge, klassisk rock og hård rock. Det hele begyndte med udgivelsen af deres debutalbum, "Travel in Time" i 2016, som satte scenen for omfattende turneer og opdyrkning af en hengiven fanbase. Siden da har de udgivet 2 EPer, og senest 2 singler på finsk pladeselskab. Når Johan Olsen gæster bandet på årets Cannonball, er der lagt i ovnen til en interessant konstellation og et solidt rockbrag!

The Headlines
Headlines er et svensk punkrockband fra Malmø, som blev dannet tilbage i 2005. Deres musik er stærkt påvirket af bands som The Clash, Rancid og Ramones, og man kan ikke forestille sig en mere saft- og kraftfuldt pakke til at sparke Cannonball 2024 i gang den 27. september! Bandet er kendt for deres karismatiske frontkvinde Kerry Bomb, og har spillet koncerter over hele verden bl.a. i Japan, Canada, Tyskland, Kina, og Storbritannien. Glæd jer til en heftig og energisk koncert!