Christiansborg Slotskirke bag facaden

Christiansborg Slotskirke bag facaden

Christiansborg Slotskirke

19. mar 2023

kl 14.00

1218 KØBENHAVN K

Christiansborg Slotskirke er Kongehusets kirke og et af nyklassicismens mesterværker i Danmark. Ud over det smukke kirkerum får vi eksklusivt adgang til: trapperummene, Kongelogen, pulpiturerne imod Gl. Strand og Prins Jørgens Gård, orgelrummet og koret.

Få historien om kirkens unikke arkitektur, den ødelæggende brand i 1992 og den kompromisløse genopbygning efter branden.
Vi kommer også til at høre om, hvordan det er foregået, når kirken gennem århundreder har dannet rammen om kongelige dåbshandlinger og bryllupper. Kirkens første store kongelige begivenhed var Frederik 7. og prinsesse Vilhelmines storslåede bryllup i 1828.

Adskillige danske konger har ligget på castrum doloris i kirken omgivet af faner, våbenskjold og sølvløverne fra Rosenborg. Det danske folk har også under castrum doloris taget afsked med Dronning Ingrid i 2000 og med Prins Henrik i 2018.

Arkitekten C. F Hansen var blandt andet inspireret af to verdensberømte bygninger da han tegnede slotskirken. Man kan sagtens fornemme fællestræk med Pantheon i Rom fra år 120 og den katolske kirke Sant’ Andrea in Via Flaminia fra 1554. C. F. Hansen jonglerer med flere forskellige udtryk i Slotskirken.

På glædeligt gensyn!

Læs mere om klubmedlemskabet på www.danishclub.dk