Concerto Copenhagen - Genskabt Bach, Bach Genskabt!

Concerto Copenhagen - Genskabt Bach, Bach Genskabt!

Den Sorte Diamant - Dronningesalen

29. apr 2023

kl 16.00

1219 KØBENHAVN K

Aftenens program byder på en række tabte, ukendte, bearbejdede eller sjældent hørte koncerter af Johann S. Bach. Bach har haft samme betydning for musikken, som Shakespeare for litteraturen og Newton for fysikken, og meget af hans musik er evig kendt af mange! Concerto Copenhagen har her sammensat et program af forskellige rekonstruktioner, arrangementer og fortolkninger af Bachs musik, som udfordrer og udvider vores forståelse af barokkens store mester!

Program
Johann Sebastian Bach:

Concerto for fløjte, obo og to violiner efter sonate nr. 6 i G-dur, BWV 530
Obokoncert g-mol, 1056R
Concerto fortre violiner i D-dur, BWV 1064R
– – –
Concerto for ob d’amore, violin, violoncello da spalla og fagot, efter orgeltrio sonate, nr. 5, BWV 529 Concerto for fløjte i h-mol Symfoni i D-dur, BWV 1045

Medvirkende
Concerto Copenhagen Lars Ulrik Mortensen

Concerto Copenhagen – ensemblet for tidløs musik
Concerto Copenhagen har siden de første koncerter i 1991 udviklet sig til at være Skandinaviens førende orkester inden for den tidlige musik – barokken, klassikken og den tidlige romantik. Med kunstnerisk leder, dirigent og cembalist Lars Ulrik Mortensen i spidsen er Concerto Copenhagen blevet identisk med en særlig metodisk tilgang til arbejdet med det historiske materiale. Orkestret forener kunstnerisk autenticitet og innovation – gennem originale og kompromisløse fortolkninger får musikken nyt liv og fornyet relevans for et nutidigt publikum. Siden 1999 har samarbejdet mellem Concerto Copenhagen og Lars Ulrik Mortensen ført til en spændende kunstnerisk og musikalsk rejser – værdsat og rost af publikum og kritikere verden over.