Debutkoncert - Andreas Lassen Nielsen, guitar

Debutkoncert - Andreas Lassen Nielsen, guitar

Musikhuset

25. nov 2023

kl 18:30

8000 Aarhus C

Velkommen til koncert med en ung guitarist, som er aktiv på den danske scene som både solist og kammermusiker. Debutkoncerten er den afsluttende begivenhed på solistlinjen, som er Danmarks højeste uddannelse inden for musik.

Andreas Lassen Nielsen har spillet på flere prominente scener i Danmark, blandt andre Aalborg og Herning operafestivaler samt Aarhus og Haderslev Musikforeninger.

Ud over at være en erfaren solomusiker der sidste år gik til finalen i Aalborg internationale guitarfestivals konkurrence, så spiller Andreas også meget med andre musikere. Særligt har han et godt samarbejde med Cellisten Malthe Volfing Højager der sammen med Andreas selv udgør ”Duo Sustain”. Malthe debuterede fra solisten sidste år, og vil også virke til denne koncert.

Andreas bruger også meget tid på at spille sammen med operasangere, og har i dette efterår turneret med tre sangere for egnsteatret Operaen i Midten, og Levende Musik i Skolen for tredje år i streg. Andreas var også med til Operaen i Midtens forestilling ”Deep Forest Opera Night” der spillede 8 udsolgte forestillinger i august.

Andreas Lassen Nielsen har spillet guitar siden han var 9 år. På musikskole og talentlinje i Roskilde, på MGK i Køge , på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og på Conservatorio Superior de Musica i Sevilla.

Program
Dusan Bogdanovich (1955-): Sonate 4 satser 1+2
Federico Moreno Torroba (1891-1982): Nocturno
Fernando Sor (1778 1839 ): Fantaisie et Variations Brillantes
Francesco da Milano (1497-1543): Ricercare 16 og Fantasi 38
Malthe Volfing Højager og Andreas Lassen Nielsen: Simple Pieces nr. 8
Nuccui D’Angelo (1955-): Due Canzoni Lidie
Radamés Gnattali (1906-1988): Sonate for Cello og Guitar
Joaquin Rodrigo (1901-1999): Invocación y Danza