DIIV

DIIV

Store VEGA

17. nov 2024

kl 20.00

1674 KØBENHAVN V

Amerikanske støjrockere gæster VEGA med nyt album

Amerikanske DIIV giver koncert den 17. november i Store VEGA med sangene fra deres spritnye album ”Frog in Boiling Water”.

I starten af året annoncerede DIIV, at de den 24. maj udsender deres første album siden 2019, ”Frog in Boiling Water”, og nu lander endnu en god nyhed for den amerikanske støjrockgruppes danske fans: den 17. november indtager de Store VEGA med sangene fra det nye album.

DIIV blev dannet i 2011 og blev hurtigt en del af datidens boblende indie-scene, hvor de tiltrak sig opmærksomhed med deres udsøgte miks af flossede guitarbredsider og catchy hooks, der lød som the missing link mellem My Bloody Valentine, 70’ernes krautrock og melodistærke 80’er-bands som The Smiths og The Sundays.

De blev signet på det hippe lokale label Captured Tracks (The Soft Moon, Wild Nothing, Mac Demarco), der i 2012 udsendte debuten ”Oshin”, som med ét gjorde DIIV til et af tidens mest omtalte indierockbands. Albummet blev udråbt som ”Best New Album” af Pitchfork, og herhjemme blev det belønnet med fem funklende stjerner af Soundvenue.

I 2016 fulgte de op på succesen med den kryptisk betitlede ”Is the Is Are”, der bl.a. blev rost af Paste Magazine, Exclaim og Rolling Stone – og igen hjemtog fem stjerner fra Soundvenues anmelder. Albummet var baseret på de over 150(!) nye sange, som forsanger og hovedsangskriver Zachary Cole Smith havde skrevet siden debuten, samtidig med at han kæmpede med stofafhængighed.

DIIV’s tredje album udkom i 2019 i form af ”Deceiver”, hvor bandets shoegaze-inspiration stod i fuldt flor – til publikum og anmeldernes store begejstring. Herhjemme kvitterede Soundvenue endnu en gang med fem stjerner, og det samme gjorde GAFFA under overskriften ”Brutal sårbarhed”.

Efter års tålmodig venten kan gruppens fans nu dykke ned i de nye sange på ”Frog in Boiling Water”. Mange af dem er med garanti at finde på setlisten, når DIIV til efteråret giver deres hidtil største venue-koncert i Store VEGA, hvor de indhyller den smukke sal i knitrende støjbredsider og honningdryppende melodier.