DSQ Festival 2022 #2

DSQ Festival 2022 #2

Musikhuset København

24. nov 2022

kl 19.30

1620 KØBENHAVN V

Den 23.-25. nov. 2022 afholdes DSQ Festival for 16. gang. Musikhuset København på Vesterbro danner rammen om årets festival, der som altid byder på nyskabende koncertformater og musikalske mesterværker.

Vi lever i en hård tid: Efter en årelang pandemi er Europa nu ramt af den alvorligste krig i mange årtier. Det har fået mange til at stille spørgsmål ved, hvad der virkelig betyder noget i verden? Tanks til Ukraine eller musik? Zero-covid eller åbne samfund? Det er store spørgsmål uden indlysende svar, men i Den Danske Strygekvartet insisterer vi stædigt på, at musik og kunst bør spille en central rolle i livet - både i gode og dårlige tider. Vi insisterer også på, at musikken og koncertlivet aldrig bliver en vane. Hver eneste gang vi som musikere beder om publikums dyrebare opmærksomhed, skal der ske noget usædvanligt – en koncert må ikke blive noget, vi bare lige afholder om torsdagen, fordi vi plejer.

Årets DSQ Festival er skabt på baggrund af disse tanker. Vi har planlagt tre aftener, som vil være langt fra koncertrutinerne: Tre unikke programmer, som kun vil og kan opstå til denne festival. Der vil være flere specielt kuraterede forløb, bl.a. med udgangspunkt i Bachs legendariske ’Kunst der Fuge’, Ligetis klangverden og Schuberts mesterværk Døden og Pigen, og der vil være møder mellem den nyeste og den ældste musik, mellem unge og ældre musikere og mellem genrerne.

Til årets festival kan man blandt andet opleve den amerikanske musiker og komponist Gabriel Kahane, vokalensemblet Musica Ficta, bratschisten Nicholas Swensen og pianisten David Munk-Nielsen. Rammerne vil som altid være hyggelige og afslappede, og i tillæg til musikken kan man fordybe sig i både kaffe og øl fra den behagelige festivalbar.

Læs mere om DSQ Festival 2022 på: www.dsqfestival.org