Elverskud

Elverskud

Musikhuset

11. apr 2024

kl 17:30

8000 Aarhus C

Forjættede toner fra Danmarks største komponister besjæler foråret – og Aarhus Symfoniorkester – med musikalske solstorme og elverpigers underskønne lokkesang.

Et blik ind i den syngende danske folkesjæl: Carl Nielsen og Niels W. Gade er selve det grundstof, som vores musikalske arv er skabt af – og Bo Holten bygger videre på arvegodset.

Som en lysende bue går solen over himlen – og det samme gør musikken i Carl Nielsens utæmmelige Helios Ouverture. Det er som en tur lige lukt ind i solens brændende indre.

Fra solens glødende liv til et møde med døden i Niels W. Gades Elverskud. I mere end 150 år har værket været en forårsbebuder i koncertsale landet over. Fortællingen om mødet med elverfolket rummer noget af den smukkeste musik skrevet for kor – og så er det også en gysende fortælling om menneskets fatale møde med underverdenens vilde væsner.

I ”Sønderjysk Sommer Symfoni” bygger Bo Holten på de musikalske skuldre, som vi alle står på. Sangsymfonien er en herlig hyldest til det Sønderjylland, som hæger så standhaftigt om sin danske identitet.

Dirigent
Bo Holten

Solister
Frederikke Kampmann
sopran

Sidsel Aja Eriksen
mezzosopran

Thomas Storm
baryton

Kor
Aarhus Studiekor
Jysk Akademisk Kor
Aarhus Kammerkor

Værker
C. Nielsen
Helios Ouverture

B. Holten
Sønderjysk Sommer Symfoni

N. W. Gade
Elverskud


Arrangør: Aarhus Symfoniorkester