Finalekoncert – Aarhus Filmkomponistkonkurrence

Finalekoncert – Aarhus Filmkomponistkonkurrence

Musikhuset

05. nov 2022

kl 12:00

8000 Aarhus C

Finalekoncert med Aarhus Symfoniorkester 


Oplev filmmusikkens spirende danske talenter – og vær med til at stemme den bedste gyserfilmmusik til tops i Aarhus' nye store filmkomponistkonkurrence. 

 

Til alle gode film og serier hører sig et ekstraordinært stykke musik. Derfor udskrev Aarhus Symfoniorkester og Filmby Aarhus en konkurrence som en del af Music City Aarhus 2022 tilbage i foråret med formålet om at bidrage til udviklingen af lokale filmkomponister i og omkring Vestdanmark. 


For at deltage i konkurrencen skulle komponisterne skrive et stykke filmmusik til et uddrag af den danske thriller KLIENTEN af Anders Rønnow Klarlund. 

 

Bidragene var mange og gode, men de fem finalister, som klarede sig gennem nåleøjet og videre til finalekoncerten med Aarhus Symfoniorkester, var Søren Bang Rasmussen, Mira Siegel, Kent Søgaard, Albert Laubel og Thomas Bryla, som nu skal dyste om en hovedpræmie på 20.000 kr. samt en talentpris på 10.000 kr. 


Til koncerten vil publikum kunne opleve de orkestrale uropførelser af de fem finalisters værker – og være med til at uddele den særlige publikumspris på 5.000 kr. til én af finalisterne. 


De øvrige vindere udpeges af et dommerpanel bestående af filminstruktør Anders Rønnow Klarlund, filmkomponisterne Sanne Graulund og Jacob Groth samt musikchef ved Aarhus Symfoniorkester Jesper Nordin og Stefan Frost fra Filmby Aarhus. 


Troldspejlets garvede vært – og horrormusikekspert – Jakob Stegelmann er konferencier til koncerten og vil guide publikum igennem de barske løjer. — Koncerten er støttet af Kirsten og Gunnar Fonden som en del af Music City Aarhus 2022 


Dirigent 

Christian Øland 


Medvirkende 

Jakob Stegelmann 

konferencier


Aarhus Symfoniorkester 


Værker 

Igor Stravinskij 

Danse Infernale (fra Ildfuglen


Bernard Hermann 

musik fra Psycho 


John Williams 

musik fra Jaws 


Thomas Bryla 

Finalistværk #1 


Mira Siegel 

Finalistværk #2 


Søren Bang Rasmussen 

Finalistværk #3 


Albert Laubel

Finalistværk #4 


Kent Søgaard 

Finalistværk #5 


Jerry Goldsmith / James Horner 

musik fra Alien 


Gratis adgang 

Pladsbestilling nødvendig


Arrangør: Aarhus Symfoniorkester