Finalekoncert: Aarhus International Piano Competition

Finalekoncert: Aarhus International Piano Competition

Musikhuset

15. mar 2025

kl 18:30

8000 Aarhus C

Oplev nogle af verdens bedste unge talenter dyste om æren, de store præmier samt en lovende karriere på den internationale scene.

Aarhus International Piano Competition har siden sin begyndelse i 2011 etableret sig som en af verdens førende konkurrencer for helt unge pianister. I foråret 2025 finder konkurrencen sted for syvende gang, så det igen er muligt at følge de store talenters vej mod stjernerne.

I forbindelse med konkurrencen gæstes Aarhus af 42 unge pianister fra hele verden i alderen 11-21 år. To danske deltagere er garanteret en plads. Som sædvanlig er Aarhus International Piano Competition en helt unik mulighed for at få koncertoplevelser på højeste niveau, og for at opleve de største unge klavertalenter i verden.

En lang række af konkurrencens tidligere vindere er i dag internationalt anerkendte pianister med flotte karrierer i verdens store koncertsale.

Konkurrencens indledende runder finder sted i Lille Sal i Musikhuset Aarhus hver dag i perioden fra 8. marts til og med 14. marts 2025 – her er der gratis entré. Til finalekoncerten står Aarhus Symfoniorkester og de fire finalister for en storslået koncertoplevelse. Festivalen glæder sig til endnu en gang at byde velkommen til et brag af en klaverfest!

Dirigent
Anna Skryleva

Solister
Offentliggøres i forbindelse med koncerten. Følg de unge pianisters vej mod finalen på hjemmesiden: pianocompetition.dk

Værker
Finalisterne kan vælge mellem værker af Beethoven, Chopin, Grieg, Schumann, Tjajkovskij og Rachmaninov, når de udvælger deres finaleprogram

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester