Flammenwerfer

Flammenwerfer

Musikhuset

31. aug 2024

kl 15:00

8000 Aarhus C

Hotel Pro Forma og international musiklegende åbner Aarhus Festuge.

Oplev en musikdramatisk forestilling i verdensklasse, når Hotel Pro Forma til åbningen af Aarhus Festuge 2024 i Musikhuset præsenterer FLAMMENWERFER baseret på den berømte svenske kunstner Carl Fredrik Hills liv og kunstværker med musik af Blixa Bargeld og Nils Frahm.

Carl Fredrik Hill (1849-1911) er kendt for sine gribende, ekspressive malerier og tegninger, der bar præg af, at han som 28-årig fik diagnosen paranoid skizofreni og levede resten af livet isoleret fra omverden med sin mor og søster. Til at fortolke Hills både ekspressivt angstfyldte og uskyldigt drømmende univers har det internationalt anerkendte performanceteater Hotel Pro Forma samlet et sandt stjernehold.

På scenen i Store sal optræder karismatiske Blixa Bargeld med nykomponerede sange sammen det prisvindende vokalensemble IKI. Blixa Bargeld er kendt som ikonisk forsanger i den legendariske tyske avantgardegruppe Einstürzende Neubauten og mangeårigt medlem af Nick Cave and The Bad Seeds.

I samarbejde med den verdensberømte pianist Nils Frahm har Hotel Pro Forma udvalgt musik fra den tyske kunstnerens stemningsmættede og gudesmukke sangkatalog af moderne klassiske og elektronisk ambiente kompositioner.

Ikke blot det musikalske, men også det visuelle udtryk er af absolut højeste kvalitet til FLAMMENWERFER. Til forestillingen har den kendte danske designer Henrik Vibskov skabt helt ny scenografi og kostumer, mens en af Danmarks dygtigste lysdesignere, Jesper Kongshaug – også kendt som ”Lysets mester”– spiller en stor rolle med sine altid originale og medfortællende lysdesign.

Kombinationen af de fantastiske kunstnere, Carl Fredriks Hills fabelagtige vandvidsværker og Hotel Pro Formas enestående, eksperimenterende profil er det perfekte afsæt for, at du får en Festugeåbning, du sent vil glemme.

Om FLAMMENWERFER
FLAMMENWERFER er et samarbejde mellem Hotel Pro Forma og Malmö Live Konserthus, hvor den får urpremiere den 8. marts 2024.

Danmarkspremieren finder sted i anledning af Aarhus Festuges Gallaåbning 2024 med forestillinger i Musikhuset den 30. august og 31. august.

Anbefales fra 13 år.

Sprog: Tysk, engelsk og svensk. Forestillingen tekstes.

Vær opmærksom på, at forestillingen den 30. august er en halv time længere på grund af åbningstaler.

Om Hotel Pro Forma
Hotel Pro Forma blev etableret i 1985 af kunstnerisk leder Kirsten Dehlholm og er et internationalt produktionshus, der er kendt for deres innovative opsætninger, som overskrider grænserne mellem installationskunst, performance, musikdramatik og opera.

Som kunstnerisk leder og instruktør har Kirsten Dehlholms arbejde med Hotel Pro Forma opnået stor anerkendelse både nationalt og internationalt og modtaget en lang række prestigefyldte priser, heriblandt Reumerts Årets Hæderspris i 2015 for sit livslange kunstneriske virke og som original fornyer af scenekunsten.