Fredensborg Slot og Den Reserverede Have

Fredensborg Slot og Den Reserverede Have

Fredensborg Slot

01. jul 2023

kl 10.15

3480 FREDENSBORG

I anledning af at Danish Club har udvalgt de 50 smukkeste haver i Danmark - byder vi indenfor i Fredensborg Slots park og Den Reserverede Have. De ellers private områder er i en kort periode mulig at besøge i en privat rundvisning, når H. M. Dronning Margrethe ikke er på Fredensborg Slot - og vi er de første som i år får muligheden!

Glæd dig til at besøge slottets sale, den Reserverede Have og Urtehaven. Vi får blandt andet mulighed for at se Kuppelsalen, hvor mange officielle middage finder sted, Havesalen og en række andre repræsentative rum. Rundvisningen omfatter også Orangeriet med tilhørende urtehave samt Fredensborgs velbevarede slotskirke, hvor Dronning Margrethe blev konfirmeret.

Den stemningsfulde Fredensborg Slothave er en af Danmarks største historiske haver. Den blev anlagt samtidigt med slottet, men omdannet i fransk barokstil i 1759-69. Her skabte billedhuggeren Johannes Wiedewelt en række skulpturer,­ blandt andet til den pragtfulde dobbeltallé, Brede Allé. Også Nordmandsdalen med sine 70 sandstensfigurer af norske og færøske bønder og fiskere, skabt af Johann Gottfried Grund, har sin helt egen stemning.

På glædeligt gensyn