Fritz Hansen historien, design & fremtid

Fritz Hansen historien, design & fremtid

Fritz Hansen Hovedkontor

09. feb 2023

kl 16.30

3450 LILLERØD

Design og kvalitet, der holder i flere generationer – det er Fritz Hansens mantra, der netop har fejret 150-års jubilæum. Som en del af jubilæet er Danish Club inviteret til hovedkontoret i Allerød hvor Curator & Researcher Ida Leisner vil fortælle om jubilæet, Fritz Hansens historie og nogle af de mest kendte kollektioner, samt hvilket tanker de gør sig om fremtiden.

Fritz Hansen, der var udlært snedker, grundlagde virksomheden i 1872 i København. Sammen med sin søn satte han standarden for det høje kvalitetsniveau, der har kendetegnet Fritz Hansens design siden den dag.

Fritz Hansen er i dag et internationalt anerkendt designbrand, der er knyttet til nogle af designhistoriens fremmeste designere. Gennem samarbejder med for eksempel Arne Jacobsen, Poul Kjærholm og Hans J. Wegner har Fritz Hansen bidraget til den danske designtradition.

2022 er et helt specielt år for designikonet, da virksomheden kan fejre 150-års fødselsdag. Som en hyldest til den lange historie vil udvalgte møbler fra Fritz Hansens mest kendte kollektioner blive nyfortolket med nye tekstiler, nye farver og nye materialer. Blandt jubilæumsudgaverne er for eksempel nye versioner af klassikere som Arne Jacobsens 3107-serie, Ægget, Svanen, Liljen-stolen og et PK61-bord i norsk marmor.

Efter foredrag og rundvisning byder Fritz Hansen og Danish Club på et glas.

På glædeligt gensyn

Ida Leisner v/Fritz Hansen & The Danish Club