Gangway

Gangway

Musikhuset

25. nov 2023

kl 19:00

8000 Aarhus C

Gangway fejrer 30 års jubilæum med albumkoncert i Musikhuset

Glæd dig til at opleve det legendariske indie-popband Gangway, når de spiller deres prisbelønnede album Happy Ever After i sin fulde længde i anledning af dets 30-års jubilæum. Tilsat en række af deres største hits fra deres imponerende bagkatalog.

Det sker ved to eksklusive koncerter i Aarhus og København. Den ene i Musikhusets Store sal.

Happy Ever After fra 1992 betegnes som Gangways folkelige gennembrud med hits såsom Mountain Song, Didn’t I Make You Laugh og Never Say Goodbye

Albummet blev deres bedst sælgende album til dato og største kommercielle succes. 

Arbejdet med albummet startede i den varme sommer i 1992, og i løbet af tre uger i en mørk kælder, mens solen hamrede ned udenfor, bankede bandet materialet pa° plads. Henrik Balling satte sig i producerstolen, og som noget nyt bidrog Torben Johansen med tre af pladens i alt tolv sange. Tonen var stadig den samme bittersøde som i Ballings kompositioner, men i lyset af at landsholdet EM-triumf satte en vis løssluppenhed sit præg pa° det færdige resultat, og pladen gik med sin charmerende tone og overskudsagtige energi også° direkte ind hos publikum.

Efter 7 studiealbums opløstes Gangway i 1998, men blev gendannet i 2017 med en række populære comebackkoncerter, som blev mødt med stor ros og flere 4-6-stjernede anmeldelser fra toneangivende medier, som følgende:

GAFFA, 6 stjerner: ”Gangway vender tilbage med spektakulært comeback. (...) Alle bekymringer om, hvorvidt Gangway kunne genskabe magien og leve op til deres ikoniske arv, blev hurtigt manet til jorden.”

B.T., 5 stjerner: ”en ekstraordinær og vildt overrumplende oplevelse”

Politiken, 4 hjerter: ”Gangway er tilbage og tusind tak for det! (...) Det var et modent, uhyre musikalsk og eminent gensyn med et band, der fik mindet os om deres enestående plads i dansk pophistorie.”

Senest har indie-popbandet i foråret 2019 udgivet deres første nye album i 23 år, med titlen Whatever It Is.

Gangway består – både i koncert- og studieform – i dag af Allan Jensen på sang, Henrik Balling på guitar, Torben Johansen på keyboards og guitar, Janus Nevel på trommer, René Thalund på keyboards og synthesizere og Carl-Erik Riestra på bas og synthesizer.

Glæd dig til en forrygende aften og en frisk tur ned af mindernes boulevard.