Gregory Porter

Gregory Porter

Musikhuset

14. nov 2022

kl 18:30

8000 Aarhus C

Oplev en af jazzens mest populære stemmer i Musikhuset.

Gregory Porter er en af de mest succesfulde jazzsangere i verden. Han har vundet GRAMMY-prisen for Best Jazz Vocal Album to gange og spillet udsolgte koncerter i Royal Albert Hall.

Han tog publikum i Musikhuset med storm i 2018 og 2019. Nu er han aktuel med sit sjette studiealbum All Rise og vender tilbage til Musikhusets vellydende Store sal.

På sit nye album blander han af jazz, soul, blues, gospel og pop. Albummet med 34 sange består af ny musik, covers, duetter og håndplukkede sange fra Gregory Porters bagkatalog. En af producerne bag albummet er ingen ringere end Jamie Cullum.

Opvæksten og inspirationskilderne
Porter voksede op i den fattige del af Bakersfield i et hjem sammen med syv søskende og sin mor, der var minister i byen. Hun havde stor indflydelse på Porters sang. Faren derimod var måske nok den musikalske årsag til Porters medfødte sangtalent, men han var stort set fraværende hele Porters liv, og først til farens begravelse opdagede Porter, at han var veteran.

Fra en tidlig alder opfordrede Porters mor ham til at synge i kirke, og i hjemmet studerede han sin mors Nat King Cole plader. Han skulle vise sig at blive Porters store idol og lagde senere navn til hyldestalbummet Nat King Cole & Me, forløberen til Porters nyeste album.

Du kan glæde dig til en formidabel aften i Musikhuset med musik fra den øverste internationale jazzhylde.