Horned Almighty (DK) + Xenoblight (DK)

Horned Almighty (DK) + Xenoblight (DK)

Lille VEGA

21. sep 2024

kl 20.00

1674 KØBENHAVN V

Horned Almighty
Tilbage i 2002 dannede Hellpig og S Horned Almighty, som begge har været markante skikkelser i ekstremmetal-scenen siden de tidlige halvfemsere (Exmortem, Koldborn, Lustration mm..). De fodrede det voksende bæst til at blive Horned Almighty sammen med krigstromme-maestroen Harm. Siden den uhellige undfangelse er det blevet til seks langspillere fra dommedagsmusikanterne. I 2019 udkom deres seneste med titlen To Fathom the Masters Grand Design.

Albummet bød på det mest varierede materiale i bandets historie, dog uden at fornægte dets karakteristiske lyd og formel. Et konceptalbum om evidensen af ondskab, baseret på historiske fakta. Fra den menneskelige psyke til naturens kræfter, som er ubarmhjertig, uden anger og medfølelse.

Horned Almightys stil kan bedst beskrives som en kærlighedsdjævel mellem bands som Celtic Frost, Discharge og Autopsy. Sangene er indsmurt i råddenskab, aggression og hornets tegn til tidlig 90’er black metal.

Xenoblight:
Ekstremmetal-bandet fra Silkeborg er omgivet af en intens og knusende atmosfære, der duellerer med et apatisk og melankolsk, lyrisk univers. I 2019 udgav de deres debutalbum Procreation, der med kæbeknusende voldsomhed ramte lyttere og anmelder i solar plexus. Heavy Metal.dk skrev i deres blændende anmeldelse:

“Xenoblights Procreation er klart et album, der skal høres og nydes og høres igen. Albummet spænder i genre ret bredt og folk, der er til Baest; folk, der er til Bersærk; folk, der er til Impalers og folk, der er til dansk metal, burde hanke op i mormorarmene og høre Procreation.”

I 2022 ramte Xenoblight Pandæmonium scenen på Copenhell, hvor de blæste taget af scenen med et ekstremt og intenst nærvær. Musikmagasinet Devilution var på pletten og skrev bl.a.:

“Det er lige så stille blevet aften på Copenhell, men hvis du synes du mangler en sweater, kan vi i stedet anbefale en Xenoblight koncert, der er nemlig knald på.”