Hunnid 22, Elijah Okello og Fantastisk (DK)

Hunnid 22, Elijah Okello og Fantastisk (DK)

Lille VEGA

23. okt 2024

kl 20.00

1674 KØBENHAVN V

Tredobbelt tornado af upcoming energi fra Aarhus, Aalborg og Kbh

HUNNID22, Elijah Okello og Fantastisk, fra henholdsvis Aarhus, Aalborg og København, er gået sammen om at hylde og forene de tre byers undergrundsscener. Den tredobbelte hiphop-eksplosion rammer de respektive hjembyer på en del af deres The Coalition Tour.

HUNNID22
Hiphop-kollektivet HUNNID22 er en gruppe, som ikke kan defineres på genren. Det nyskabende kollektiv fra Aarhus V, arbejder på at skubbe grænser og udfordrer hiphopscenen i Danmark. Det gør de med deres avantgarde tilgang til at skabe musikalske kompositioner, der går fra at være hårdtslående og energiske, til at være ørehængende og pakket med soul. Med en lyd, der er lyrisk legende, fyldt med sprængfulde flows og nærmest upoleret, men autentisk, kan medlemmerne: Gunshot Sammy, HomeboiSoul, Teejay333 & Theo-Liii ikke sammenlignes med nogle andre. Trioen udgav sidste år albummet WHO’S 2 BLAME.

Elijah Okello

På scenen er Elijah Okello nærværende og tager publikum med på en rejse gennem sin musik. Udtrykket er nostalgisk og elektronisk med inspiration fra klassisk soul, funk og R&B De bløde soul-toner får følgeskab af moderne hiphop-produktion og samples fra 80’erne, som er parret op med luftig synth. Hans seneste udgivelse er singlen “Betta Days”. Det er andet udspil fra det kommende mixtape Kan’t Knock a boi from trying. Siden udgivelsen af den stærke debut-EP No Game har han spillet i Barcelona, Berlin og London.

I 2020 udgav Okello mixtapet Dat Pendagrass, som fik en fjerde plads på Politikkens liste over årets bedste, danske udgivelser i 2020, blandt kunstnere som Kesi, Peter Sommer og Bisse.

Fantastisk
Fantastisk, Aalborgs nye musikkollektiv, omskriver reglerne for dansk musik. Sangeren Victor Illas, rapperen Kasper og de to producere Didaktøren og Kicco udgør kollektivet, der fandt sammen over deres kærlighed for musik og kultur. De fire medlemmer arbejder alle som solo-artister, men mødes i kollektivet som en stærk og eksperimenterende enhed. Deres blanding af alternativ hiphop og progressiv R&B blandes i et stemningsfyldt og følsomt univers, der både fanger og bevæger lytteren. Fantastisks lyd er lige dele nyskabende såvel som en hyldest til deres musikalske forgængere.

Fantastisk er lige nu aktuelle med udgivelserne Glem os ikke af Victor Illas, det selvbetitlede Kasper & Didaktøren, mixtapet Didaktøren præsenterer af Didaktøren og den nye EP Gode Stunder af Kasper og Kicco.