I kjole og sort -  Frimureriets historie

I kjole og sort - Frimureriets historie

Lyngby Baptistkirke

14. nov 2024

kl 18.00

2800 KGS. LYNGBY

Introduktion til frimureriet: Formål. Indhold. Hemmeligheder.
I dette foredrag får du indblik i frimureriet i Danmark. Frimurerordenen har eksisteret i Danmark siden 1743 og mange myter knytter sig til den. Her får du en god gennemgang af frimureriets historie, formål, indhold og virke. Vi kommer ind på:

- Hvorfor er det så hemmelighedsfuldt? - Hvad vil det sige, at gå i loge? - Hvad sker der i logen? - Hvilke temaer indgår og hvad får man ud af det?

Disse og mange andre spørgsmål giver vi svar på i dette foredrag, der understøttes af mange billeder, symbolforklaringer og personlige historier.

Vi kommer ind på myterne, mysterierne og midlerne. Og vi giver et indblik i værdien. Foredraget er for alle, der vil vide mere om frimureri.

Frimurerordenen udgav i februar den første, store bog om frimureriet i Danmark i 30 år. Hør om bogens tilblivelse og reaktionerne. Bogen “I kjole og sort” er et fantastisk værk, og den kan købes signeret med rabat i salonen.

Foredraget afholdes af Claus Fonnesbech fra logen Nordstjernen i København, frimurer i over 20 år og med Ordenens 10. grad.

En helt usædvanlig og sjælden mulighed for at få styr på alle myterne.