In memoriam

In memoriam

Musikhuset

07. nov 2024

kl 18:30

8000 Aarhus C

Aarhus Symfoniorkester mindes og ærer, hvad der aldrig må glemmes: Skønhed og tab, krig og kærlighed – fortættet i toner, der på én og samme tid sønderriver hjertet og heler fællesskabet.

Musik til minde – både i bogstavelig og overført betydning: Aarhus Symfoniorkester har samlet tre komponister, hvis musik tager udgangspunkt i minderne.

Barbers Adagio er et af vores stærkeste udtryk for tab – og for fællesskabets sorg over dem, der ikke længere er iblandt os.

”Et mirakel af drømmende og billedskabende stemninger” kaldte anmelderne Bent Sørensens L’isola della Città. Der er altid en naturlighed over Bent Sørensens musik – fornemmelsen af at møde det altid allerede kendte, som kendetegner virkelig stor musik. Med denne koncert træder komponisten ind i tripelkoncertens sjældne genre – og stjernerne i den er Trio con Brio, et flagskib af en klavertrio både nationalt og internationalt.

Prokofjevs 6. symfoni er skrevet som en påmindelse om de sår, som 2. verdenskrig medførte. Musikken er en varde over de døde – og over de mén, som de levende bærer efter krigen.

Dirigent
Dmitry Matvienko

Solister
Trio con Brio:
Soo-Jin Hong, violin
Soo-Kyung Hong, cello
Jens Elvekjær, klaver

Værker
S. Barber
Adagio for Strings

B. Sørensen
L’isola della Città

S. Prokofjev
Symfoni nr. 6

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester