Jaakko Eino Kalevi (FI)

Jaakko Eino Kalevi (FI)

Ideal Bar

15. dec 2023

kl 20.00

1674 KØBENHAVN V

Jaakko Eino Kalevi trodser tyngdekraften i VEGA

Den finske multiinstrumentalist Jaakko Eino Kalevi kombinerer folk, funk og psych-rock med trippende, eksperimenterende pop og tryller en fascinerende form for tekstureret synth-pop frem.

Med en ny tilgang for hver udgivelse har han bevæget sig fra indadvendt drømmepop på Out of Touch fra 2018 til mere syret funk på mini-albummet Dissolution fra 2019.

Nu er han tilbage med annonceringen af sit nye album Chaos Magic, som udkommer den 17. november. Et dobbeltalbum med elementær pop og barok elektronik, gennemsyret af gode melodier og mystik. Sammen med albumannonceringen udgiver Jaakko Eino Kalevi også en ny synth-tung og spacey single, kaldet "I Forget".

Chaos Magic er skrevet og indspillet i hans hjem Athen og tegner en spændende kurs gennem Kalevis univers af kosmisk jazz, dub reggae, neon synthpop, ømme ballader og space-rock nirvana-vibes. Inspireret af hans nye hjem og det græske ord kháos, som betyder “en afgrund eller et tomrum, der blev skabt, da jorden og himlen blev adskilt", finder albummets eklektiske, forunderlige lyd skønhed i hverdagens kaotiske natur.