Jakob Buchanans Requiem

Jakob Buchanans Requiem

Musikhuset

02. nov 2024

kl 18:30

8000 Aarhus C

En hyldest til vores døde - og til livet.

Oplev et stykke nyere dansk jazzhistorie, når Aarhus Jazz Orchestra genopfører det spektakulære Buchanan Requiem for kor og orkester for første gang på dansk jord siden uropførelsen i 2016.

Da Buchanan Requiem havde premiere i 2016, blæste det storslåede værk anmelderne omkuld. Blandt andet beskrev Politiken det som ”et sandt mesterværk” og ”et væsentligt bidrag til dansk kultur.” Værket vandt desuden to priser ved Danish Music Award Jazz i kategorierne Årets danske jazzkomponist og Årets danske jazzudgivelse.

Siden da er værket, skrevet af komponist og trompetist Jakob Buchanan, blevet opført under andre nordiske himmelstrøg med en udsolgt koncert i Hallgrims Kirkja i Reykjavik, som afslutning på Reykjavik Jazz festival i 2022. Nu er Buchanan Requiem vendt hjem til Aarhus og præsenterer denne gang en række nye, særligt udvalgte internationale artister og kor fra Danmark, Island, Finland, Norge og Sverige. Oprindeligt komponerede Jakob Buchanan værket specifikt til en række danske solister og kor, men til denne koncert opføres Buchanan Requiem med en storslået, fællesnordisk klang med kor og solister fra hele Norden.

En hyldest til vores døde – og til livet

Et rekviem er en sjælemesse for de døde i den romersk-katolske tradition. Med Buchanan Requiem har det været Jakob Buchanans intention at skabe et musikalsk rum, hvor vi, udover at mindes de bortgåede, kan reflektere over både livet og døden. Musikken har Jakob Buchanan komponeret til nogle buddhistiske talemåder og visdomsord, som har en særlig personlig betydning for ham, og som sætter tanker i gang om livets forgængelighed.

Når Buchanan Requiem opføres den 2. november, dagen før allehelgen, mindes vi vores døde, men hylder i lige så høj grad livet, som døden sætter i relief.

Medvirkende

Solister
Ragnheiður Gro¨ndal (IS), vokal
Jakob Buchanan (DK), trompet og flygelhorn
Hilmar Jensson (IS), guitar
Anders Jormin (SE), bas
Marilyn Mazur (DK), percussion

Kor
Ensemble Edge
Club For Five 
Cantoque Ensemble

Dirigent
Geir Lysne

Aarhus Jazz Orchestra