Julefrokost

Julefrokost

Den Sorte Diamant - Salon

07. dec 2024

kl 14.00

1219 KØBENHAVN K

Traditionen tro vil der i 2024 også være julekoncert i Diamanten

Camerata Øresund spiller julen ind med barokmusik, der ikke er traditionel julemusik, nøjagtig ligesom Händels Messias ikke er. Camerata Øresund tager fat i en fortælling om tro, offer og kærlighed: Händels Theodora. Oratoriet er en tragedie, hvor Theodora ofrer alt for sin tro, og værket er baseret på religiøs hengivenhed og menneskets natur – både de gode og dårlige sider. Theodora var Händels personlige favorit-oratorie. Måske vil denne på sigt få samme status i julerepertoiret som Händels Messias?

Medvirkende

Camerata Øresund

Camerata Øresund består af en gruppe passionerede barokmusikere og er grundlagt i 2010 af Peter Spisšký. Gruppens medlemmer er alle bosat i Øresundsregionen. Gruppen er en platform for regionens store talentmasse, som f.eks. den svenske cembalovirtuos Marcus Mohlin og den danske violinist Tinne Albrechtsen, som begge er at finde i gruppens kerne.

Peter Spisšký

Peter Spisšký er koncertmester og initiativtager til Camerata Øresund. Peter flyttede fra Slovakiet til Sverige for at studere i Malmø kun få dage efter Tjekkoslovakiet vandt sin frihed tilbage i den berømte ”Fløjsrevolution”. Hans indsats og interesse for den tidlige musik begyndte allerede under violinstudiet i Bratislava, hvor man på mange måder var meget længere fremme end i Norden.