Kameraet og os

Kameraet og os

Den Sorte Diamant - Udstillingslokale

19. dec 2023

kl 10.01

1219 KØBENHAVN K

Udstilling: Kameraet og os

For første gang i Danmark åbner en permanent udstilling om fotografiets historie. De sidste ti år er kameraet gået fra mest at være en gæst ved særlige lejligheder til at være en fast ledsager i alle aspekter af vores hverdag. Med afsæt i vores dokumenterede hverdag, spørger Kameraet og os, hvad fotografiet gør ved vores opfattelse af os selv og vores forestillinger om hinanden.

Mennesket i fotografiet. 1845-2021.
Med afsæt i forskellige fotografiske genrer og teknologier undersøger udstillingen, hvordan mennesket har fremstillet sig selv og vist sin version af verden frem gennem historien. Fra daguerreotypisternes forsølvede metalplader i 1830'erne til det 21. århundredes billedstrøm af nyhedsfotos, modebilleder, mobilsnaps og ikke mindst fotokunst.

Oplev hovedværker fra Det Kgl. Biblioteks fotosamling
Fotografier viser ikke bare noget, de gør noget ved os. Refleksionen over, hvad fotografiet gør ved vores selvbillede og vores opfattelse af andre, er noget kunstnere længe har udforsket. Gennem hele udstillingen møder publikum kunstnere, der skaber billeder af mennesker, alene eller i grupper. Nogle gange også af sig selv. Ikke mindst gennem deres arbejde forstår vi, hvordan fotografiet er blevet brugt til at skabe og lege med identitet.