Kojaque (IE)

Kojaque (IE)

Ideal Bar

04. dec 2023

kl 20.00

1674 KØBENHAVN V

Kojaque fylder VEGA med bouncy hiphop og jazzy beats

Kevin Smith er en kunstner med stort K. Han er mest kendt som Kojaque, en irsk rapper og pladeproducer fra Dublin, men udover det, er han er også visuel kunstner og filminstruktør. Hans musik er en blanding af hiphop og jazz, der flyder sammen og skaber en nærmest uidentificérbar genre.

I august 2023 udgav han to nye singler, “BAMBI” og “CABRA DRIVE”. Sidstnævnte er et skud ud til det område i Dublin, hvor han er vokset op. Begge numre har en jazzy og old school-hiphop-vibe, der minder om noget Kendrick Lamar kunne have lavet i 10’erne. De to singler udkommer på albummet Phantom of the Afters, den 23. oktober, og allerede den 4. december ligger han vejen forbi VEGA, på sin A Night At The Opera Tour.

Dette bliver dog ikke første gang Kojaque optræder i VEGA. Han var nemlig support, sammen med den britiske DJ P-rallel, på den britiske rapper Slowthais udsolgte europaturné i 2019, som også lagde vejen forbi Store VEGA.

Albummet Phantom of the Afters starter ud med en lydskildring af Kojaque, der forlader Dublin til fordel for London, hvor albummets konceptkarakter, Jackie Dandelion, bliver præsenteret. Jackie kæmper, som irsk immigrant i London, for at finde sin egen autentiske identitet. Albummet takler temaer som kærlighed, immigration og depression samt balancen mellem drømmende fantasi og den barske virkelighed.