Lee Miller - Fotograf. Ikon. Surrealist

Lee Miller - Fotograf. Ikon. Surrealist

Den Sorte Diamant - Udstillingslokale

19. nov 2022

kl 10.00

1219 KØBENHAVN K

Lee Miller - Fotograf. Ikon. Surrealist.

Elizabeth "Lee" Miller (1907-1977) var både som fotograf og som person normbrydende og levede et aldeles usædvanligt liv.

Normbrydende kunstner og kvinde af sin tid
Fotografen, modellen, forretningskvinden, gourmetkokken, forfatteren og krigskorrespondenten Lee Miller var en normbrydende kunstner og kvinde af sin tid. Hun levede et intenst liv i en verden i rygende forandring, og hun fangede den i sine fotografier: krigsreportager fra 2. Verdenskrig og surrealistiske kompositioner med bl.a. den foranderlige kvinderolle som tema. Med et enormt mod engagerede Miller sig i et væld af projekter, men mest af alt var hun en blændende god fotograf.

Storslået præsentation af Lee Millers værk
I udstillingen LEE MILLER – Fotograf. Ikon. Surrealist fortæller Det Kgl. Bibliotek den vilde historie om Lee Millers liv og værk gennem 100 fotografier fra perioden 1929-1964 samt et væld af breve, dokumenter og magasiner, som ikke tidligere har været vist i Danmark. Udstillingen viser bredden i Millers værk: portræt- og modefotografi fra New York og Paris, landskabsfotografi, de gruopvækkende fotografier fra 2. Verdenskrig, såvel som fabelagtige fotografier af Millers kunstnervenner og bekendtskabskreds – Man Ray, Pablo Picasso, Colette, Max Ernst, Dora Maar med flere.