Lisa Ekdahl

Lisa Ekdahl

Hotel Fuglsøcentret

09. jun 2023

kl 20.00

8420 KNEBEL

Lisa Ekdahl en kort biografi

I vinteren 1994 blev Lisa Ekdahl bragt ind i superstjernestatus natten over i Skandinavien. Lisas debutalbum solgte firedobbelt platin og gav hende tre grammy priser.

Hendes tilbagelænede stil, matchet med hendes skrøbelighed og følsomhed har blændet både fans og kritikere.

Flere europæiske lande og især Frankrig er faldet for hende underspillede måde at fremføre jazz standards, bossanova og originale sange på.

Lisa fik sin første pladekontrakt med EMI, da hun blev hyret af singer/songwriter Toni Holgersson til at synge baggrundsvokal på sit album.

Baggrundssang var ikke hende, og i stedet blev Lisa opdaget af EMI’s chef for A&R og tilbød at lave sin egen plade, som blev til debutalbummet “Lisa Ekdahl” (EMI).

I en alder af 19 begyndte Lisa Ekdahl at optræde i små jazzklubber med den svenske jazztrio ”Peter Nordahl trio”.

Lisa har nogle gange henvist til årene med at spille i mindre klubber med denne store trio som sin “musikalske uddannelse”.

Lisa og trioen spillede en række koncerter i klubben La Villa i Saint Germain-området af Paris, som var udgangspunktet for Lisas karriere i Frankrig. Lisa Ekdahl & Peter Nordahl Trio udgav to albums sammen: “When did you leave Heaven” & “Tilbage til jorden”.

I 2001 udgav Lisa bossanova-albummet “Lisa Ekdahl synger Salvadore Poe”. Albummet fik stor anerkendelse i flere europæiske lande, især i Frankrig, hvor albummet solgte guld.

Efter at have boet i NYC i nogen tid tog Lisa tilbage til Stockholm for at indspille den 9 originale kompositioner til “Give me that slow knowing smile”, udgivet i 2009 af Sony Music France. Albummet blev udgivet i 17 lande.

2016 Lisa var den mest googlede person i Sverige.
2017 Lisa blev tildelt en grammy for bedste Singer/songwriter-album.

Lisas seneste projekt er albummet ”GRAND SONGS”, der blev udgivet af Sony Music den 8. oktober 2021, og som er Lisas bud på nogle af hendes yndlingssange, bl.a. fra Beyonce, Carole King, Diana Ross og Bob Dylan.