Lysets Brydning

Lysets Brydning

Holmens Kirke

03. feb 2023

kl 20.00

1060 KØBENHAVN K

PROGRAM:
B.S. Ingeman/ C.E.F. Weyse: Lysets Engel går med glans
Claudio Monteverdi: Ecco mormorar l´onde - Dolcemente dormiva – Jo mi son giovinetta
Edward Elgar: Lux Aeterna
Søren Ulrik Thomsens: Regn søvn blå kys
Michael Strunge: Natmaskinen
Sven-David Sandström: Hear my prayer, oh Lord
Mathias Heise: Coherence
Sven-David Sandström: Hvor er så dejligt som din Klode
Charles Villiers Stanford: The Blue Bird
B.S. Ingeman/ Niels la Cour: Fred hviler over land og by

Det kan næppe være mere passende at Mogens Dahl Kammerkor afholder åbningskoncerten på Copenhagen Light Festival netop Midvinter, 2. februar, også kendt som Kyndelmisse efter det latinske ord for Lysmesse.

Til denne særlige koncert har koret sammensat et program hvor de rene korsatser møder oplæsning af digte ved Jacob Holtze, og hvor koret i ét af værkerne akkompagneres af Jacob Lorentzen på orgel og i et andet synger sammen med mundharpenisten Mathias Heise i ét af hans egne værker.
I flere af a capella værkerne for koret spiller lyset ganske naturligt en hovedrolle: Edward Elgars ”Lux Aeterna” (Det Evige Lys) samt Ingemanns og Weyses ”Lysets engel går med glans”.

I andre satser er lyset mere implicit som fx i satserne af den senromantiske engelske komponist Charles Stanford og den nulevende svenske komponist Sven-David Sandström. Evighedshåbets lys er repræsenteret af den spanske renæssancekomponist Cristobal de Morales medens den mere løsslupne forårsfornemmelse skildres i tre motetter af den italienske komponist Monteverdi, der var lidt yngre end Morales.

Mogens Dahl Kammerkor
Mathias Heise: Mundharpenist og komponist
Jakob Lorentzen: Orgel
Jakob Holtze: Oplæser
Dirigent: Mogens Dahl