Marcus Gordon (DK)

Marcus Gordon (DK)

Ideal Bar

16. okt 2024

kl 20.00

1674 KØBENHAVN V

Marcus Gordon transformerer identitetens dualitet til sublim hiphop

Med en dansk mor og en jamaicansk far har rapper, sanger og producer Marcus Gordon siden barnsben haft lige dele firserpop og reggae inde på livet. De sidste fem år har Gordon fintunet sin metier som producer for bl.a. Andreas Odbjerg, Artigeardit og IVAN$ITO, og nu er musikeren klar at indtage scenen med sit kommende album, der lander til efteråret.

Marcus Gordon har foruden sin funktion som producer også arbejdet på egne sange. Inden for de sidste par år er brudstykker af tekster, skarpslebne beats og karakteristiske omkvæd kontinuerligt blevet ved med at dukke op i musikerens bevidsthed.

”Jeg er aldrig stoppet med at lave musik i eget navn. Men jeg havde en periode, hvor jeg ikke turde tage det alvorligt. Og jeg ville kun udsende en sang, når jeg havde noget vigtigt på hjerte, som jeg føler, andre kan bruge,” fortæller Gordon.

Resultatet er albummet Ny Dansker. Med titlen generobrer Marcus Gordon betegnelsen nydansker – både som en person med mere melanin i huden end majoriteten, men også som en, der har genfundet sin identitet i albummets tunge beats og bevidsthedsudvidende tekster.

”Jeg har fundet mig selv igennem dette album. Det handler om identitet og at være en ung, dansk/jamaicaner. Og jeg håber, at det kan inspirere andre nye danskere til at stå ved sig selv og føle, at deres ny danskhed er lige så dansk som majoriteten.”