Marie og Carl Nielsen

Marie og Carl Nielsen

Musikhuset

22. feb 2024

kl 18:30

8000 Aarhus C

”En kærlighedshistorie i ord & toner” vender tilbage

Dyk ned i billedhugger Anne Marie Carl Nielsen og komponist Carl Nielsens utrolige liv, karriere og ægteskab, når skuespiller Lotte Andersen og strygekvartetten LiveStrings & pianist Nicolai Kornerup vender tilbage med en fantastisk koncertfortælling i foråret 2024.

”Marie og Carl, Danmarkshistoriens bedste kærlighedshistorie!” udtalte Gry Jexen, historiker og forfatter, om Lotte Andersens og LiveStrings koncertfortælling.

Det er en helt unik oplevelse, når skuespiller Lotte Andersen fortæller århundredets kærlighedshistorie, og oplæser udvalgte breve fra ægteskabets brevveksling, som behændigt flettes sammen med en vifte af Carls Nielsens mange vidunderlige kompositioner fremført af LiveStrings, der er anført af Live Johansson. Både i de traditionelle udgaver vi kender og elsker, men også i helt nye arrangementer.

Forestillingen efterlader publikum med en rørende beretning om et ægteskab i medgang og modgang, men også en relevant og vigtig historisk læring om kunstnerliv og noget så enestående som en kreativ karrierekvinde anno 1900, med klare paralleller til vores liv i 2023. Som Mathias Hammer, musikformidler, radio- og TV-vært beskrev det, så smelter musik og ord sammen til en højere enhed: ”Alle bør opleve ’Marie og Carl’”.