Mazen

Mazen

Musikhuset

16. jan 2025

kl 18:00

8000 Aarhus C

Talte Tanker Live In Concert - Et show om krig, flugt og kærlighed

Vi befinder os på et badeværelsesgulv i Beirut. Lyden af missiler trænger igennem væggene, og det lyder som om himlen bliver sprængt midt over. Femårige Mazen ligger i badekarret og holder hænderne for øjnene, mens han mærker sine øjenvipper kildre i hans håndflader. Det hjælper med at holde de lyde ude, som efterlader et uendeligt ekko i badekarret.
“Det er bare fyrværkeri på himlen,” siger Mama og rejser sig fra badeværelsets gulv. Hun tænder et stearinlys og bøjer sig helt ned i badekarret. Hun fører forsigtigt Mazens hænder væk fra hans øjne: “Mazen, hvis vi overlever i nat, så dør vi aldrig,” siger hun.

Med HVIS VI OVERLEVER I NAT – Talte Tanker Live In Concert udfordrer Mazen genrerne og inviterer os indenfor i et enestående rum, der forener litteratur, live musik med orkestret Live Strings og visuelle elementer.

Under mantraet ”Hvis vi kan grine sammen, kan vi leve sammen” tager Mazen os omkring temaer som krig, flugt, kærlighed, kriminalitet, familie og ungdomsliv, når han gennem poesi og humor kommer helt ud over scenekanten med sin vision om, at vi skal reflektere og grine sammen.

Mazen modtog i 2019 en hæderspris fra Statens Kunstfond for sit arbejde med Talte Tanker.