MONO

MONO

Store VEGA

28. okt 2024

kl 20.00

1674 KØBENHAVN V

Japanske postrocklegender gæster VEGA

Legendariske MONO giver koncert i Store VEGA den 28. oktober, hvor de vil opføre hele det nye Steve Albini-producerede album ”OATH” med et ensemble bestående af strygere og messingblæsere.

Siden MONO blev dannet for 25 år siden i Tokyo, har gruppen udforsket forholdet mellem lys og mørke, håb og ulykke, fødsel og død. Det har gjort dem til en institution i ikke bare Japan, men også internationalt i alternative rockkredse.

Gruppen er kendt for sine særegne og tålmodigt udfoldede, instrumentale kompositioner, der veksler mellem det meditative, mørke, sfæriske og episke, og som genremæssigt placerer sig et unikt og udefinerbart sted mellem stemningsmættet postrock, doom, stonerrock og frådende metal-udladninger. Bands som Godspeed! You Black Emperor, Sun O))), Explosions in the Sky og landsmændene fra Boris er oplagte – men ikke udtømmende – referencer.

MONO består af Takaakira "Taka" Goto (guitar, glockenspiel), Hideki "Yoda" Suematsu (guitar, glockenspiel), Dahm Majuri Cipolla (trommer) og Tamaki Kunishi (bas, guitar, klaver, glockenspiel), der alle har været med siden starten. Det konsistente lineup forplanter sig i bandets lyd, hvor de fire medlemmer ubesværet og med intuitiv kollektiv forståelse bevæger sig mellem numrenes mange lag og stemninger.

Den 14. juni føjer MONO et nyt kapitel til deres imponerende karriere, når de udgiver deres 12. studiealbum ”OATH”. Albummet et indspillet og mixet af legendariske Steve Albini (Pixies, PJ Harvey, Nirvana), som de tidligere har arbejdet sammen med på flere album.

Live er MONO kendt som et passioneret, intenst og gribende bekendtskab, der med sin ypperlige fornemmelse for stilhed, støj og crescendoer suger publikums opmærksomhed til sig. Bandet har siden start-00’erne turneret over hele verden, også herhjemme. Der er derfor lagt op til et glædeligt gensyn, når firkløveret præsenterer numrene fra ”OATH” live i Store VEGA den 28. oktober.