Nordiske temperamenter

Nordiske temperamenter

Musikhuset

06. dec 2024

kl 18:30

8000 Aarhus C

Den skandinaviske grundtone klinger rent i en koncert, hvor danske sange og klange, norske melodier og svenske viser blandes til et nyt og originalt portræt af den nordiske mentalitet.

Oplev den nordiske nationalromantik på en helt ny måde! Aarhus Symfoniorkester blander de kendte toner fra Peer Gynt med sange af Heise, en af Danmarks stærkeste sangkomponister. Sangene kan denne aften opleves med orkester for første gang, og sammen kaster de to komponister nyt lys over den nordiske nationaltone.

Nyt lys over Norden får du også i musik af den svenske komponist Ture Rangström, som man sjældent hører i Danmark. Det er den svenske baryton Andreas Landin, der sammen med os åbner låget til den svenske sangs skattekiste.

Aarhus Symfoniorkester slutter af med Carl Nielsens vidunderlige portræt af sine medmennesker. Den sjove, skæmtende symfoni om De fire temperamenter er et af Carl Nielsens mest elskede værker. Kolerikeren farer op, flegmatikeren dagdrømmer, melankolikeren klager sig og sangvinikeren ”stormer tankeløst frem i den Tro at hele Verden tilhører ham og at stegte Duer flyver ham ind i Munden uden Arbejde og Omtanke.”

Dirigent
Thomas Søndergård

Solist
Andreas Landin
baryton

Værker
E. Grieg
Uddrag fra Peer Gynt

P. Heise
Farlige Drømme (arr. Jesper Nordin)

T. Rangstro¨m
Kung Eriks Visor

C. Nielsen
Symfoni nr. 2, ”De fire temperamenter”

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester