PATINA (DK)

PATINA (DK)

Store VEGA

07. dec 2024

kl 20.00

1674 KØBENHAVN V

PATINA sliber pop-knivene i VEGA

PATINA er mange ting, men først og fremmest et band udsprunget af syv gode venners fællesskab, nysgerrighed og spraglede musikalitet.

I 2019 vandt PATINA Karrierekanonen, mens singlen “Flammer Rammer”, allerede året efter, blev den mest spillede sang på P3. Debutalbummet, Drømmefanger (2021), osede af charme og vellyd med pladens skæve og spillevende poesi. Albummet rummede bl.a. hitsinglen, “Sådan Må Det Være (Uhhhh)”, som banede vejen for turnéer og udsolgte koncerter.

Året efter gruppens første skæring, landende opfølgeren, GENSTART (2022), hvor et mere indadvendt tungsind kom under kærlig behandling til de mere rockede toner.

Særligt på landevejene har PATINA formået at gøre deres univers til et højenergisk live-fænomen, der med GENSTART – og den storhittende titelsang derfra – sendte bandet på deres hidtil største sommertour med milepæle som Fredagsrock i Tivoli og Smukfest i år.

I en 5-stjernet koncert- anmeldelse i Fyens Stiftstidende i foråret 2023 lyder ordene:

“PATINA har efterhånden en solid håndfuld popsange af højeste karat på samvittigheden” og at de “tilsammen egner et billede af et band med poetisk tæft, en medfødt evne til at skrive catchy sangtekster og ikke mindst evnen til at forløse dem foran et publikum.”