Planeterne

Planeterne

Musikhuset

10. okt 2024

kl 17:30

8000 Aarhus C

Lad Aarhus Symfoniorkester løfte dig ud i universet – og lyt til noget af det mest medrivende og sansemættede musik om himmelrummets mystik, som vi mennesker har skabt.

Gennembrudsværker og greatest hits, det første og det største: Holst og Britten skaber musikalske billeder så levende, som var vi selv i verdensrummet – eller i en elsket lærers dagligstue.

Variations on a Theme of Frank Bridge er en kærlighedserklæring fra en ung komponist til hans højtelskede lærer. Britten beskriver sin lærer i en række karakterstykker, der kommer hele vejen rundt om et menneskesind. Det er både menneskeligt og musikalsk medrivende.

Planeterne er noget af den mest billedskabende musik, der nogensinde er skabt. Holst skriver himmellegemerne ned på jorden og lige lukt ind i koncertsalen, så vi får en helt ny forståelse af deres natur – fra den brutale, primale Mars over Jupiters overvældende skønhed til Neptuns mystik. Det astrologiske univers kræver naturligvis fuldt orkester – og et kor, der synger verdensrummets æteriske klange helt ned i Symfonisk Sal.

Dirigent
Dmitry Matvienko

Kor
SORA

Værker
B. Britten
Variations on a theme of Frank Bridge

G. Holst
Planeterne

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester