Randi Laubek

Randi Laubek

Musikhuset

29. aug 2024

kl 17:30

8000 Aarhus C

Randi Laubek er tilbage med et underfundigt, smukt og sælsomt studiealbum.

Albummet har været 7-8 år undervejs, fordi sangskrivningsprocessen tog en afstikker til en rent asiatisk inspireret og hel-akustisk udgivelse i 2021. Randi Laubek indspillede med -, og skrev til kinesiske musikere fra Central Conservatory of Music i Beijing. ”Jetty Out To Sea”-EPen blev en slags lillesøster til ”Bridge From Nowhere”, der udkommer til oktober i år. Det er hendes 9. studiealbum.

Det er musikken, og alle de muligheder og forskellige retninger, der åbner sig, så snart man begynder at dykke ned i tonerne, det handler om for Randi Laubek. Inspireret af den amerikanske harpist og pianist Alice Coltrane var ”Bridge From Nowhere” oprindeligt tænkt som et album med synths, guitar og vokaler. Ikke andet. Men da Randi og hendes musikmakker gennem 25 år, den elektroniske musiker Anders P. Jensen, begyndte at kratte i overfladen af de udvalgte sange, udviklede udtrykket sig undervejs:

”Som altid i pladeprocesser greb det om sig, og vi kunne ikke - overhovedet - holde os til dogmet om synth, guitar og vokaler. Vi fik to af vores gamle store helte fra legendariske Anima: Ole Theill og Michael Friis ind over på henholdsvis tablas og båndløs bas. Guitarist Gustaf Ljunggren indspillede lap steel, square-neck guitar og alverdens strenge. Rune Harder Olesen slæbte hele sin enorme percussion-samling med i studiet, kinesiske Zhang Yu lagde vejen forbi med guzheng og fløjte og Thommy Andersson og Anders Stig Møller medvirker også på h.h.v kontrabas og elbas.” udtaler Randi Laubek om tilblivelsen af det kommende album.

Kort CV
• Født d. 30. juli 1973 og opvokset i den lille nordjyske fiskerlandsby Voersaa.
• Uddannet på Rytmisk Musikkonservatorium i København. Har desuden læst Filosofisk Vejledning og Musikpsykologi på A.A.U.
• Debuterede i 1997 med det 3-dobbelt Grammy belønnede album ”Ducks And Drakes”, og har siden udgivet 9 soloalbums med egne sange. De seneste 5 på eget produktionsselskab Brooksongs.
• Har modtaget en lang række priser og legater, heriblandt Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat, leveret musik til teater, film, TV, spil og kunstudstillinger.
• Ved siden af musikken er Laubek en flittig tegner og lavede bl.a. artwork til albummet Sun Quakes fra 2009.
• Har i en årrække været del af Emil De Waals orkester Old News med bl.a. Nulle og elektroniske BandAne.

Til koncerten i Musikhuset vil Randi og bandet, udover at præsentere nogle af sangene fra det nye album, spille numre fra hele bagkataloget. Det bliver en aften med et veloplagt band og musik, der rammer i hjertekulen, og som bevæger sig temmelig frit mellem genrer, men med rødder i singer&songwriter-traditionen.