RelevanzEnsemble: Intime natteskygger (1:3)

RelevanzEnsemble: Intime natteskygger (1:3)

Den Sorte Diamant - Dronningesalen

17. jan 2023

kl 17.00

1219 KØBENHAVN K

RelevanzEnsemble er Danmarks nyeste kammermusik-ensemble, et kollektiv bestående af internationalt erfarne topmusikere med rod i de store danske orkestre, samt prisvindende stjerneskud fra den næste generation. Sæsonens tre fyraftenskoncerter kombinerer musik fra ikke mindre end elleve komponister fra ti forskellige lande, og RelevanzEnsemble søger igennem denne brede musikalske palet at skabe en levende og personlig interaktion med publikum. Koncertrækken byder bl.a. på legende performance-formater og sjældent fremførte kammermusikalske mesterværker.

SmetanaIntime natteskygger (1:3)
Sæsonens første fyraftenskoncert er en musikalsk udforskning af mørket i tre forskellige udformninger. Fra det tidlige aftenmørke i form af Henryk Góreckis Already it is Dusk, og videre til søvnløshedens stadier i Flickering Darkness af RelevanzEnsembles egen Peter Højby Morrison. Koncerten afsluttes i det totale mørke med From My Life af Bedřich Smetana, et personligt og intimt værk skrevet kort efter komponistens tab af hørelsen.

Program: Henryk Górecki, Peter Højby Morrison, Bedřich

Musik til sjælen (2:3)
Fra mørket bevæger RelevanzEnsemble sig ind i sjælens dybder. Med ikke mindre end syv komponister på programmet kommer ensemblet rundt om en bred skare af refleksive værker og ”musik til sjælen”. Programmet er specielt sammensat til at skabe ro efter en lang arbejdsdag, og det musikalske fokus er på beroligende lyde og toner. Glæd dig til at slippe spændingerne - og tage en dyb vejrtrækning.

Program: Arvo Pärt, Henryk Górecki, Jules Massenet, Heitor Villa Lobos, Aaron Copland, John Corigliano, Erich Korngold

Spøgelsesopera(3:3)
Sæsonens sidste fyraftenskoncert kombinerer musikken af Einojuhani Rautavarra og Tan Dun i et ekspressivt og legende musikalsk program. Rautavaaras første strygekvartet er et elektrisk værk, som spænder over livlige, sjove og sorgfulde følelser med tydelige referencer til finsk folkemusik. Duns Ghost Opera sammensætter elementer fra kinesisk musik, folkesang og J. S. Bach i en betagende musikalsk rejse, hvor man også kan høre lyden af organiske instrumenter som papir, vand og sten.

Program: Einojuhani Rautavarra, Tan Dun