Rundvisning i LEE MILLER - Fotograf. Ikon. Surrealist

Rundvisning i LEE MILLER - Fotograf. Ikon. Surrealist

Den Sorte Diamant - Udstillingslokale

22. nov 2022

kl 17.00

1219 KØBENHAVN K

Træd ind i Lee Millers verden i udstillingen LEE MILLER – Fotograf. Ikon. Surrealist. Det Kgl. Biblioteks fotokurator Charlotte Præstegaard Schwartz viser rundt og giver et indblik i fortællingen om en kvinde, der var lige så normbrydende som person, som hun var som fotograf.

Det Kgl. Biblioteks store udstilling LEE MILLER – Fotograf. Ikon. Surrealist fortæller historien om en af de mest fascinerende og gådefulde kvindelige ikoner i det 20. århundrede. Elizabeth "Lee" Miller (1907 – 1977) blev født i Poughkeepsie, New York. Hun var en normbrydende kunstner og kvinde af sin tid. Gennem hele livet udviste hun en ufattelig evne til at transformere sig, og med enormt mod påtog hun sig et væld af projekter som model, selvstændig forretningskvinde, surrealist, rejsende, forfatter, krigskorrespondent for Vogue og gourmetkok, men mest af alt var hun en blændende god fotograf. Under 2. verdenskrig indfangede hun nogle af de mest tragiske begivenheder i de 20. århundrede med stor sensitivitet.

Udstillingen går i dybden med Lee Millers liv og værk gennem 100 fotografier fra perioden 1929-1964 og gennem breve, dokumenter og magasiner lånt fra Lee Miller Archives i Sussex, England. Lee Millers fotografi og tekster vidner om et menneske, der udfordrede konventioner omkring det at være kvinde og fotograf.

Charlotte Præstegaard Schwartz er fotokurator og forskningsbibliotekar med ansvar for Den Nationale Fotosamling på Det Kgl. Bibliotek. Hun er mag.art. og ph.d. i kunsthistorie med fokus på kunst fra det 20. og 21. århundrede. Charlotte Præstegaard Schwartz har speciale i fotografi og fotografihistorie.