Russian Circles (US)

Russian Circles (US)

Lille VEGA

24. okt 2024

kl 21.00

1674 KØBENHAVN V

Verdensmesterlig post-metal i VEGA med Russian Circles

I 2022 udgav Russian Circles albummet Gnosis, der endnu en gang sender lytteren direkte ind i orkanens post metal-øje.

Som det var tilfældet for så mange kunstnere i en tid med COVID, tvang lockdown bandet til at revurdere deres skriveproces. I stedet for at lave sange ud fra fragmenterede ideer i øvelokalet, blev hele sange skrevet og indspillet, før de blev delt med de andre medlemmer, så den oprindelige vision blev bevaret.

På trods af at hele albummet blev stykket sammen over en internetforbindelse, blev sangene indspillet med hele bandet, der spillede sammen for at bevare materialets livefølelse. På grund af Corona og en ny skrivemetode skabte Russian Circles deres mest rygende og fokuserede værk til dato.

Russian Circles er en institution inden for instrumental rock. Den amerikanske trio har med deres mastodontiske genremix af klassisk post-rock, sludge og post-metal klatret op på toppen af de tonstunge tinder og slået lejr.

På tværs af deres tidligere syv studiealbum har den Chicago-baserede instrumentaltrio leveret et væld af stemninger og nye lyd-udforskninger gennem deres tunge arsenal af trommer, bas og guitar.

Russian Circles har siden deres første udgivelse i 2006 været på en musikalsk sjælevandring gennem deres kompositioner og har konstant udfordret deres måde at tilgå musikken. Fra de eftertænksomme og indviklede melodier på debutalbummet Enter til de lagdelte forvrængede sange på Blood Year fra 2019.

Fans kan forvente uendeligt dynamiske og toner. Melodierne veksler ubeslutsomt mellem det melankolske, svimlende, nedtonede, pastorale og barbariske.

Når Russian Circles rammer VEGA den 24.oktober, har de REZN med som support.